eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kisteherautó az M5-ös autópályán, a Nagykőrösi úti használtcikk-piac közelében, amelyet rendőrök tartóztattak fel 2022. november 14-én. Rendőrök ellenőrizni akarták a főváros felé haladó járművet, de az nem állt meg, és a kocsiból több lövést adtak le a rendőrautó felé. Az embercsempészeket - két, magát irakinak valló férfit - a XIX. kerületben fogták el.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

"Lőjétek a rendőröket" – Fejlemény a Budapesten lövöldöző embercsempészek ügyében

Az ügyészség az embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett hat külföldi férfi letartóztatását indítványozza. Azokról van szó, akik november 14-én, menekülés közben, magyar rendőrökre lőttek a Nagykőrösi útnál.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk hétfő reggel két külföldi férfi az M5 autópályán Budapest irányába haladt egy magyar rendszámú kisteherautóval, amelynek rakterében 21, magát szír állampolgárnak valló, hazánkban illegálisan tartózkodó személyt szállítottak. A rendőrök meg akarták állítani őket, de erre nem voltak hajlandók, kitörtek az őket körbevevő rendőrautók közül és a főváros irányába menekültek.

Ekkor a kisteherautóból lövéseket is leadtak a rendőrök felé, majd

a hajsza a kispesti erdőnél is folytatódott,

itt is dördültek lövések. Végül elfogták őket.

Arról tegnap számoltunk be, hogy gyanúsítottként kihallgatta őket a rendőrség, de nem voltak hajlandók beszélni, és meg panaszt is tettek az eljárás ellen.

Most az ügyészség az őrizetbe vett hat férfi letartóztatását indítványozza. A kerületi ügyészség álláspontja szerint a nyomozás elsődleges célja a szervezett elkövetéssel gyanúsított, magyarországi kötődéssel nem rendelkező férfiak kapcsolatrendszerének feltárása,

a teljes elkövetői kör felderítése.

Ezért kell őrizetben lenniük, arról már nem is beszélve, hogy a bizonyítás veszélyeztetésének a reális lehetősége is fennáll, amely szintén csak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésével zárható ki.

Az ügyük kettő, mivel fegyvert is használtak a rendőrök ellen. Ezért az embercsempészés bűntette miatti ügyrészben a Budapesti Rendőr-főkapitányság folytatja a nyomozást, míg ezzel összefüggésben, a rendőrök sérelmére elkövetett bűncselekmények ügyében a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség jár el.

A letartóztatások elrendeléséről a nyomozási bíró várhatóan a mai napon dönt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×