eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Lezárták a "verős mama" ügyét, aki béna mondatokkal védekezett

A 47 éves asszony a gyanú szerint rendszeresen ütötte unokáját.

A vádirat szerint az akkor ötesztendős kislány viselkedésében 2019-ben tapasztalták először a változásokat. Magatartási problémákról, balesetként magyarázott, furcsa sérülésekről kaptak jelzéseket a gyámhivatal munkatársai. Mivel a nyomok családon belüli erőszakra utaltak, valamint a pszichiátriai, pszichológusi vizsgálat is alátámasztotta a fizikai és szóbeli erőszakot, a kislányt 1,5 évvel fiatalabb öccsével együtt kiemelték a családból – írja a police.hu.

A gyermekeket ezután nevelőszülőnél helyezték biztonságba, a járási hivatal pedig feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozás felszínre hozta a testvérek viszontagságait: Dunakeszin élő nagymamájukhoz 2018-ban költöztek édesanyjukkal, aki 2019-ben börtönbe került. Néhány hónapnyi nagymamás felügyelet után

a kislány magatartása érezhetően és láthatóan megváltozott.

A testén időről időre megjelent, szokatlan nyomok ugyanis nem kisgyermeki csínyekre és apró balesetekre utaltak. Az egyik vizsgálat alkalmával a kislány hátán 4, kb. 20 centiméter hosszú, bal combján 10 centiméter hosszú véraláfutás, jobb kezén duzzanat és hematóma volt látható a többi, korábban szerzett, gyógyulóban lévő sérülések mellett.

A rendőrségi nyomozás alatt kirendelt igazságügyi gyermekpszichiátriai és klinikai gyermekpszichológiai szakértő mindkét gyermeket megvizsgálta. Szakvéleménye szerint a kisfiú kizárólag nővéréhez kötődött, a nagymamával szemben erős elzárkózást érzett és mutatott. A nő nem bántotta őt, de ettől függetlenül „verős mamának” nevezte, mert a veréseknek ő is tanúja volt.

A most nyolc éves kislány szintén „verős mamának” hívta anyai nagyszülőjét,

utalva arra, hogy rendszeresen „csípős bottal” ütlegelte őt.

A dunakeszi rendőrök két rendbeli kiskorú veszélyeztetése, valamint kapcsolati erőszak bűntettével gyanúsították meg a kisgyermekek nagymamáját. A 47 éves asszony tagadta, hogy akár szóval, akár tettleg bántotta volna unokáját. Állítása szerint a kislány mindig rosszalkodott, a sérüléseit pedig más gyerekkel való verekedés közben szerezte, vagy magának okozta.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×