eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Pumping equipment gas at gas station. Close up of a hand holding fuel nozzle
Nyitókép: Jung Getty/Getty Images

Trükközött a rendszámmal a román kamionos, hogy olcsóbban tankolhasson

Egy magyar autóról egy román kamionra szerelte át a rendszámot és a hatósági jelzéseket, hogy aztán abba hatósági áras gázolajból tankolhasson.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a román–magyar–amerikai állampolgár vádlott Romániában lakik, és munkaadója megbízásából Romániából Magyarországra fuvaroz, amelyet román hatósági jelzéssel ellátott tehergépkocsival és hozzákapcsolt trélerrel végez.

A sofőrt akkor érték tetten, amikor megállt Dusnokpuszta külterületén, hogy szétkapcsolja a járműszerelvényt. Ekkor cserélte le a román rendszámot, de 2022. május hónap elejétől június hónap végéig, összesen hat alkalommal vetette be a „nagy rendszámtrükköt”. Alkalmanként 49 liter 41 253 forint értékű gázolajat tankolt, de a hatósági ár és a kiskereskedelmi ár közötti különbözetet, ami tankolásonként 17 738 forint volt, nem fizette meg, cselekményével az üzemanyag értékesítőjének összesen 106 428 forint kárt okozott.

Az ügyészség a vádlottat bíróság elé állította, a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettében, csalás vétségében és közokirat-hamisítás bűntettében bűnösnek mondta ki, vele szemben 8 hónap, 1 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést és 100 000 forint végösszegű pénzbüntetést szabott ki, továbbá 106 428 forint pénzösszegben kifejezett vagyonelkobzást rendelt el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×