eur:
393.06
usd:
366.4
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Hand in jail
Nyitókép: anurakpong/Getty Images

Viperával esett neki a biztonsági őr a hajléktalanoknak, egyikük belehalt a verésbe – videó

A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

A vádirat szerint a vádlott – egy 45 éves férfi – 2020 augusztusában egy olyan cég alkalmazásában állt, amely egyebek mellett egy áruházlánc biztonságáért is felelt. A vádlott munkaköri feladatai közé tartozott az áruházak körüli biztonság fenntartása – fogalmaz közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A vádlott 2020. augusztus 24-én 18.00 órától másnap reggel 08.00 óráig járőrszolgálatot látott el a cég tulajdonában álló gépkocsival. Ennek során az esti órákban megállt az egyik X. kerületi áruház hátsó parkolójánál, kiszállt a gépkocsiból, majd egy teleszkópos fémbottal (ún. viperával) szó nélkül, legalább kétszer megütött egy földön alvó hajléktalan férfit, miközben azt kiabálta, hogy takarodjon onnan. A sértett könnyebb, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a súlyosabb sérülések reális lehetősége fennállt, annak elmaradása a véletlennek volt köszönhető.

A vádlott ezt követően, kissé távolabb észrevett 5 másik férfit, akik szintén a földön feküdtek, az egyikük aludt. A vádlott kiabálva, kezében a viperával a sértettekre támadt, ennek során az egyikükre rákiabált, hogy álljon fel és menjen el onnan, míg a másik 4 férfit testszerte ütlegelni kezdte a viperával.

A bántalmazás következtében az egyik sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, majd két hónappal később a kórházban elhunyt. A halálhoz vezető folyamatot a bántalmazás okozta sérülések (különösen a felkarcsonttörés és bordatörés) indították meg. A bántalmazás okozta sérülések és a halál beállta között közvetett okozati összefüggés állapítható meg. A másik három sértett könnyebben sérült, de a vádlott által használt eszközre, és a bántalmazás erejére figyelemmel, a súlyosabb sérülések bekövetkeztésének lehetősége az ő esetükben is fennállt – teszik hozzá.

A Fővárosi Főügyészség a 45 éves férfit halált okozó testi sértés bűntettével, súlyos testi sértés bűntett kísérletével, illetve – a két alvó sértett esetében – védekezésre képtelen személyek sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntett kísérletével vádolja. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Az ügyhöz kapcsolódó, alább látható felvételen először az látszik, ahogyan a vádlott gépkocsival megérkezik az elkövetés helyszínére, majd a vád szerinti bűncselekmények elkövetése utáni mozgása látható.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×