INFORÁDIÓ
2022. szeptember 26. hétfő
Jusztina, Pál

vipera

2018.04.28. 13:14

Növelik a nem veszélyes, de veszélyeztetett rákosi vipera élőhelyét

A bugaci pusztán élő két rákosi vipera csoportot szeretnének egyesíteni a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai, hogy növeljék az élőhelyét. A rákosi vipera a legveszélyeztetettebb magyar gerinces állat. A fokozottan védett faj eszmei értéke egyedenként egy millió forint.
2017.05.04. 15:38

Budapesten fényes nappal támadtak az álarcosok - videó

Egy fuvarozó vállalkozás telephelyére ment be több férfi. Három embert megvertek, négy főt megfenyegettek és azt követelték, hogy ne teljesítsenek további megrendeléseket egy általuk megnevezett balkáni ország felé - írja a Police.hu.
2016.09.03. 06:39

Viperás nap a védelem jegyében

Minden év szeptemberének első szombatja az ország legveszélyeztetettebb gerincesének, a rákosi viperának a napja. Az idén a faj megmentésért dolgozók négy hazai helyszínen felállított információs standoknál, illetve a Rákosivipera-védelmi Központban várják a látogatókat. Az érdeklődök többek között megtudhatják, hogy mik azok a könnyen azonosítható morfológiai jegyek, amelyek alapján megkülönböztethetjük a viperákat az ártalmatlan siklóktól, illetve megismerkedhetnek eme ritka fajunk megvédésére tett erőfeszítésekkel is.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018