eur:
393.82
usd:
368.39
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay.com

Kibertámadások kormányzati oldalak ellen - válaszolt a rendőrség

Az oltási időpont foglalásához szükséges informatikai rendszer, a kormány honlapja és más oldalak ellen is voltak kibertámadások hivatalos bejelentés szerint.

A Telex érdeklődött az Országos Rendőr-főkapitányságnál, hogyan áll a hat olyan kibertámadás nyomozásának ügye, amelyre még 2021-ben kérdeztek rá. Ezek 2020. március 16. és 2021. április 30. között történtek, alkalmanként hol a koronavirus.gov.hu ellen, hol kormányzati és közigazgatási ügyintézési portálok ellen, hol pedig az oltási regisztrációnak és a konzultációnak otthon adó oldal, a koronavírusról szóló tájékoztató oldal, illetve a vakcinaregisztrációt ellenőrző vagy az időpontfoglaláshoz szükséges portálok, továbbá a kormany.hu ellen.

Az esetek több alkalommal is olyan időpontra estek, amikor épp nagy természetes terhelést – azaz sok állampolgár látogatását – kellett volna állnia az érintett oldalaknak, a leállások nagy fennakadást okoztak.

A támadások tényét a rendőrség már korábban megerősítette, de a folyamatban lévő nyomozásról nem nyilatkoztak. A portál érdeklődésére az ORFK most azt a választ küldte, hogy a "felsorolt eljárásokat a KR NNI – mivel az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható – felfüggesztette".

Más ügyekben még nyomoznak, ezért azokról nem adtak ki információkat:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×