eur:
394.73
usd:
370.79
bux:
65276.41
2024. április 23. kedd Béla
Masked robber with gun aiming into camera. Man in hood threatens with firearm. Weapon in persons hands. Murderer or armed thief. Criminal with pistol.
Nyitókép: Savusia Konstantin/Getty Images

Pisztolyt rántott egy belvárosi dohányboltban – mindet vett a kamera

Egy 22 éves férfi tavaly decemberben valódi fegyvernek látszó riasztópisztollyal rabolt ki egy VII. kerületi dohányboltot.

A vádirat szerint a 22 éves vádlott 2021. december 13-án későn este bement egy VII. kerületi dohányboltba azért, hogy onnan pénzt raboljon. A férfi a ruhájába rejtve, magával vitt egy valódi lőfegyvernek látszó riasztópisztolyt azért, hogy azzal az üzlet alkalmazottját megfélemlítse, és őt a bevétel átadására kényszerítse.

Az elkövető az üzletbe belépve, elővette a riasztópisztolyt, és azt a dohánybolt eladójára fogta, miközben a bevétel követelte. A fenyegetés hatására a sértett kinyitotta a kasszát, ahonnan a férfi összesen 75 000 forint készpénzt vett ki, majd távozott.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 22 éves férfit fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

Az ügyhöz kapcsolódó felvétel, amin a rablás látható, az ügyészség honlapján tekinthető meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×