eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Scales of justice and Gavel on wooden table and Lawyer or Judge working with agreement in Courtroom, Justice and Law concept.
Nyitókép: Pattanaphong Khuankaew/Getty Images

Fegyveres képet küldött elrettentésül, majd levágta a nyomkövetőjét és meglógott – fotó

Fogolyszökés miatt emelt vádat az ügyészség.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 40 éves holland terheltet a Győri Járásbíróság egy korábbi ügye miatt elítélte 2020 novemberében, és a jogerős ítéletig a korábban elrendelt bűnügyi felügyeletét fenntartotta. Ez azt jelentette, hogy a férfira nyomkövetőt szereltek, és nem hagyhatta el a Győr melletti településen lévő otthonát – írja az ugyeszseg.hu.

Ennek ellenére 2021 áprilisábán, egy délután a nyomkövető eszközről „szabotázs” jelzés érkezett a rendőrségre. A házhoz kiérkező rendőrök a férfit nem, csak a levágott nyomkövető eszközt találták meg. Pár órával később már az erősen ittas állapotban lévő terheltet is elfogták a településen.

Az eljárás során kiderült, hogy a férfi előző nap fenyegető üzeneteket küldött volt élettársának, köztük egy fotót is melyen egy, az övébe tűzött pisztoly volt látható. A gáz- és riasztófegyvernek minősülő pisztolyt a rendőrök a házkutatás során megtalálták és le is foglalták.

A férfit azonnal letartóztatták, és vele szemben az ügyészség fogolyszökés, és minősített zaklatás miatt emelt vádat, tettéért halmazati szabályokra figyelemmel négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni – zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×