eur:
394.64
usd:
365.36
bux:
64831.02
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Conceptual composition, mans hand holding a big kitchen knife, as self defense   weapon or some kind of horror scene.
Nyitókép: dejankrsmanovic/Getty Images

Szabadulása másnapján már késelt

A 48 éves férfi előző nap szabadult egy másik ügyben elrendelt letartóztatásból, másnap pedig már emberölési kísérlet miatt újra őrizetbe vették.

A vádirat szerint vádlott egy másik ügyben elrendelt letartóztatásának megszűnését követően, 2020. december 23-án szabadult a büntetés-végrehajtási intézetből, majd Budapestre utazott, ahol felkereste egy nő rokonát. A nő ebben az időben élettársával, egy 28 éves férfival egy III. kerületi, önkormányzati tulajdonban álló telken lévő lakóépületet használt.

Másnap, 2020. december 24-én áthívták magukhoz vendégségbe a nő rokonait, akikkel ezután együtt italoztak. A 48 éves vádlott kötekedő viselkedése miatt a vendégek az esti órákban távoztak, így az ingatlanban ismét csak hárman maradtak.

A késő esti órákban, ismeretlen okból a 48 éves férfi többször arcon ütötte a fiatalabbat, aki ezt egy ideig tűrte, azonban a sokadik pofon után megfogta a vádlottat és kivitte az ingatlanból, ahol ököllel többször megütötte őt a fején olyan erővel, hogy eltörött az orra.

A 28 éves férfi ezt követően visszament az ingatlanba, és leült egy székre. Néhány perc elteltével a másik is követte őt, aki az épületben magához vett egy kést, és azzal a vád szerint hátulról, egy alkalommal, nagy erővel megszúrta a széken ülő férfit a hátán, továbbá még egyszer, kis erővel a tomportájékán.

A kiérkező mentők – akiktől a nő kért telefonon segítséget – a 28 éves férfit kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre.

A férfi a lépének eltávolítása miatt maradandó fogyatékosságot szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő, büntetett férfit emberölés bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A főügyészség az emberölési kísérlet sértettjét is megvádolta, vele szemben súlyos testi sértés bűntette a vád – zárul a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Mi mozgatja ma a tőzsdéket?

Mi mozgatja ma a tőzsdéket?

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában vegyes, Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma a magyar bérstatisztikákat is megismerjük a KSH jóvoltából, illetve demográfiai statisztikákat is közzétesz a hivatal. A szálláshelyek forgalmát is ismerteti a szervezet. Érkeznek az amerikai folyamatban levő lakáseladások, de ennél fontosabb, hogy az USA-ban az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×