eur:
392.21
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

42 év ártatlanul a börtönben - Egy fura szabály miatt nem kap kártérítést Kevin Strickland

Egy 1978-as hármas gyilkosság után nem tudta bebizonyítani, hogy otthon ült és tévét nézett.

A BBC nyomán a 444 azt írja, 42 év után engedtek ki a börtönből egy amerikai férfit, aki ártatlanul ült egy hármas gyilkosság miatt.

A már 62 éves Kevin Stricklandet 1979 júniusában ítélték el. Ez volt a leghosszabb jogtalan bebörtönzés Missouri állam történetében, de az állam törvényei szerint nem valószínű, hogy Strickland anyagi kártérítést kapna, mivel Missouri állam csak a DNS-bizonyíték alapján felmentett rabokat kártalanítja, azokat nem, akiket szemtanú vallomása miatt mentenek fel.

1978-ban négy támadó három embert is lelőtt, a 22 éves Sherrie Blacket, a 22 éves Larry Ingramet és a 20 éves John Walkert. Egy negyedik ember, a húszéves Cynthia Douglas csak megsérült, neki úgy sikerült megmenekülnie, hogy halottnak tettette magát.

A rendőrség végül a nő nővérének barátja gyanújára alapozva tartóztatta le az akkor tizenéves Stricklandet, majd állítólag nyomást gyakoroltak Cynthia Douglasre, hogy kiválassza Stricklandet a felsorakoztatott emberek közül. Strickland azt mondta a rendőröknek, hogy a gyilkosság idején otthon volt és tévét nézett. Soha semmilyen tárgyi bizonyítékot nem tudtak felmutatni, ami bizonyította volna, hogy köze lett volna a gyilkossághoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×