INFORÁDIÓ
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita

büntetőfékezés

m5-ös autópálya

börtönbüntetés

Büntetőfékezett a nő az M5-ösön, börtönnel büntették – videó

Büntetőfékezett a nő az M5-ösön, börtönnel büntették – videó

Infostart

A Kecskeméti Járásbíróság közúti veszélyeztetés miatt börtönbüntetést szabott ki arra a nőre, aki az M5-ösön többször büntetőfékezett a Mercedesével.

A nő 2020. november 11-én, a reggeli órákban az M5-ös autópálya lajosmizsei felhajtóján haladt. Úgy gondolta, hogy az előtte, azonos irányban közlekedő kisteherautó sofőrje túl lassan hajtott, ezért a távolsági fényszóróval többször rávillantott. A kisteherautót vezető férfi a felhajtóról az autópálya külső sávjába sorolt, a nő pedig a belső sávba áttérve balról előzni kezdett.

A tehergépkocsi mellé hajtott, leengedte a jobb oldali első ablakot, és kiabálni kezdett a férfi felé. Miután az előzést befejezte, a Mercedesét hirtelen jobbra kormányozta, és részben áttért a külső sávba, majd legalább ötször indokolatlanul fékezett. A teherautó sofőrje az ütközést csak fékezéssel és a jármű leállósáv felé kormányzásával tudta elkerülni.

Ezután a külső sávban haladtak tovább, de a nő nem elégedett meg ezzel, ismét büntetőfékezett. A teherautó vezetője áttért a belső sávba, hogy balról előzze a Mercedest, de a nő szintén áttért a belső sávba, és megint indokolatlanul fékezett. A teherautó sofőrje az ütközést csak erőteljes fékezéssel tudta elkerülni. Neki köszönhetően a járművek nem ütköztek, személyi sérülés nem történt.

A vádirat szerint a nő szándékosan megszegte a KRESZ szabályait, a sértett életét, testi épségét szándékosan közvetlen veszélynek tette ki. A tárgyaláson a fiatal nő elismerte a tényállást és büntetőjogi felelősségét is, azzal indokolta a büntetőfékezést, hogy ideges volt.

A Kecskeméti Járásbíróság közúti veszélyeztetés bűntette miatt egy év – végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte, valamint másfél évre eltiltotta a járművezetéstől. Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért, míg a vádlott és a védője enyhítésért fellebbezett.

Nyitókép: YouTube
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018