eur:
388.97
usd:
363.5
bux:
68043.21
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Close up on an adult black males hand holding a knife
Nyitókép: Martin Chavez/Getty Images

Fejlemények egy pénzszállító 2006-os kirablása ügyében

A támadás során egy biztonsági őrt késsel súlyosan bántalmaztak az elkövetők, majd végül értékek megszerzése nélkül elmenekültek.

A vádirat szerint a vádlott – egy 43 éves férfi – ismeretlen társával elhatározta, hogy megtámadnak egy pénzszállító autót, és a gépjárműben lévő értékeket erőszakkal megszerzik. Tervüknek megfelelően, 2006. július 7-én délután, egy XIX. kerületi bevásárlóközponthoz mentek, amelynek kijáratánál járó motorral várakozott egy pénzszállító gépjármű, amiben bent ült egy biztonsági őr.

A vádlott egy valódinak látszó fegyverrel, társa pedig egy késsel a kezében odalépett a pénzszállító autóhoz, és „fegyveres rablás” felszólítással megfenyegették a biztonsági őr sértettet azt követelve, hogy adja át nekik a gépjárműben található értékeket. A járműből kiszálló sértett ezt megtagadta, ezért közte és a vádlott között dulakodás alakult ki, amelynek során a sértett megrúgta a vádlottat, aki így kissé eltávolodott tőle.

Ezt kihasználva, a sértett az önvédelmi szolgálati lőfegyvere felé nyúlt, ekkor azonban

a vádlott társa a nála lévő késsel rátámadt, és többször megszúrta a sértettet fej-, nyak-, illetve mellkas tájékon.

A támadók ezután értékek megszerzése nélkül, futva elmenekültek – olvasható a Fővárosi Főügyészség közmelényében. A sértett a vádlott ismeretlen társa általi bántalmazás következtében részben könnyebb, részben súlyosabb, szúrt, valamint metszett sérüléseket szenvedett.

A vádlott a társa cselekményéről, így a sértett késsel történt bántalmazásáról előzetesen nem tudott, abban semmilyen módon nem vett részt.

A rablással veszélyeztetett érték az 5 millió forintot meghaladta.

A nyomozó hatóság az eljárás folytatását 2019 szeptemberében rendelte el, amikor az egyik Üllői úti támadó – az ügy vádlottjának – személyét azonosították. Ez, mint azt a Fővárosi főügyészség szóvivője a 24.hu-val közölte, a hátrahagyott DNS-e alapján sikerült.

A 43 éves férfi nem tett vallomást az ügyben. A Fővárosi Főügyészség jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabásra, valamint pénzbüntetésre tett indítványt a vádiratban.

A vádlott ismeretlen társa által megvalósított, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete vonatkozásában a nyomozó hatóság elkülönítette az eljárást.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×