eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: ugyeszseg.hu

Rátámadt a rendőrökre egy férfi

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a szolgálatban lévő rendőrökre egy maroklőfegyvernek látszó légpisztollyal rátámadó férfit.

A megalapozott gyanú szerint az ittas férfi augusztus 21-én, este, egy 90 cm hosszú, 2,5 cm átmérőjű vascsövet fenyegetően lóbálva megállította a fiával szemben intézkedni akaró, szolgálati gépkocsival közlekedő rendőrpárost.

Ezután a rendőröket hangosan szidalmazta és a másik kezében lévő éles maroklőfegyvernek látszó légpisztolyt kétszer elsütötte, miközben a rendőrökre célzott. A szolgálati gépkocsiból kiszálló rendőrök a férfit felszólították, hogy a cselekményét hagyja abba, azonban az apa a kezében lévő légpisztollyal továbbra is a szolgálati gépkocsira célzott. Ekkor a rendőrök testi kényszer és bilincs alkalmazásával az megtörték az ellenállását és elfogták.

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

A nyomozó ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítotti kihallgatása után a Debreceni Járásbíróság nyomozási bírójánál indítványozta a letartóztatását. A bíró a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzéssel szemben jogorvoslatot senki nem jelentett be, az aznap véglegessé vált - számolt be az esetről az ügyészség.

A Büntető Törvénykönyv értelmező rendelkezése szerint fegyveresen követi el a bűncselekményt, aki azt lőfegyver utánzatával követi el.

A minősített hivatalos személy elleni erőszak bűncselekményének büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×