eur:
390.82
usd:
366.55
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Egy vevő cigarettázik egy XXII. kerületi nemzeti dohánybolt előtt 2013. július 1-jén.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Durva bántalmazás egy kőbányai trafiknál – ismét

Két egymás követő alkalommal is életveszélyes sérüléseket okozott egy 51 éves férfi ugyanannál a X. kerületi dohányboltnál.

A vádirat szerint az 51 éves férfi 2019. július 06-án este egy, a X. kerületi Hungária körúton található dohánybolt előtt italozott. A sértett is hasonlóképp tett, többször visszatérve a trafikba sört vásárolni. Az utolsó ilyen alkalommal az eladó közölte vele, hogy lezárta a kasszát, ezért már nem tudja kiszolgálni, amit az ittas állapotban lévő férfi sérelmezett, ezért össze is szólalkozott az eladóval, de aztán önként távozott a dohányboltból.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint ekkor a vádlott a bolt előtt odalépett a sértetthez, és az eladóval történt szóváltása miatt megjegyzést tett neki, majd rátámadt a férfira, megütötte, aminek következtében a sértett a földre esett.

A vádlott a földön fekvő sértettet ezután több alkalommal, nagy erővel megrúgta, legalább egy esetben a fején.

A sértett további bántalmazását ott tartózkodó más személyek akadályozták meg, akik lefogták a vádlottat, aki ezt követően elhagyta a helyszínt.

A sértett a bántalmazás következtében több sérülést szenvedett, ezek közül

az egyik fejsérülés életveszélyes volt.

A Fővárosi Főügyészség a fenti ügyben az 51 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

A hatósági közlemény megjegyzi, hogy az ügyészség a vádlottal szemben néhány hónappal ezelőtt egy, a fentihez hasonló ügyben már vádat emelt; a vádirat szerint a férfi 2020. május 19-én, ugyanannál a X. kerületi dohányboltnál, nagy erővel, ököllel megütött egy másik férfit az arcán. A sértett az ütés következtében hanyatt esett, és a fejét tompítás nélkül a járdába ütve, eszméletét vesztette.

Ennek az ügynek a sértettje is súlyos, életveszélyes fejsérülést szenvedett.

A terhelt a korábbi váddal érintett ügyben korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×