INFORÁDIÓ
2021. szeptember 18. szombat
Diána

leszúrta

kés

gyilkosság

Leszúrta szobatársát, majd eltűnt, de megtalálták

Leszúrta szobatársát, majd eltűnt, de megtalálták

Infostart

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség ismételten indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki február 5-én a hajnali órákban leszúrta a szobatársát.

A gyanúsított és a sértett egy tatabányai ingatlanban közösen lakott. A gyanúsított 2021. február 5-én hajnali 3 óra körüli időben rátámadt a sértettre és egy 8,5 cm pengehosszúságú késsel, két alkalommal mellkason, majd hátba szúrta. A sértett a szúrás következtében elhalálozott.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói emberölés bűntettének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként az elkövetőt.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára a gyanúsított letartóztatását február 9-én egy hónap időtartamra elrendelte.

A gyanúsított a cselekmény elkövetése után elszökött, majd február 7-én Tatabányán a rendőrségen feladta magát. A férfi állandó lakóhelyén nem tartózkodik, és hosszútávú, állandó tartózkodási helye sincs. Szoros egzisztenciális kötődéssel nem bír, és szoros családi kötelékkel sem rendelkezik. Mindezek alapján, valamint a terhére rótt cselekmény súlyára is figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy az eljárás során a hatóságok elől ismételten megszökne, elérhetetlenné válna, elrejtőzne. Ennek okán az ügyészség indítványt tett a férfi letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítására.

Az ügyészi indítványról a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított kihallgatását követően ülésen fog dönteni.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018