INFORÁDIÓ
2022. szeptember 26. hétfő
Jusztina, Pál

fenyegetőzés

robbantás

verekedés

kiskunhalas

Nyugtató injekcióval fékezték meg az őrjöngő férfit

Nyugtató injekcióval fékezték meg az őrjöngő férfit

Infostart

Az ámokfutó részegen verekedett, egy gázpalackot a földhöz vagdosva robbantással fenyegetőzött, majd a kórházba szállítása után az őt ellátó orvost akarta megütni.

A vádirat szerint a férfi 2020. május 13-án délelőtt, egy Kiskunhalas környéki községben többször betért egy presszóba, ahol alkoholt fogyasztott. Kora délutánra már erősen leittasodott és agresszívan viselkedett. Kötözködött a vendégekkel, szidalmazta őket, köpködött, nem lehetett lenyugtatni.

Az ittas férfi leköpött egy helybélit is, többször rátámadt, meg akarta ütni egy sörösüveggel, de a férfi kitért előle, az üveget kivette a kezéből. Ennek ellenére kétszer érintőlegesen elérte őt a vádlott ütése, azonban sérülése nem keletkezett. A vádlott többször elvágódott a teraszon, ami miatt a fején zúzódásos sérülései keletkeztek.

A vádlott ezután odalépett a néhány méterre letámasztott kerékpárjához és arról levett egy teletöltött gázpalackot. A palackot a teraszra vitte és

dühében elkezdte a nyakánál fogva a földhöz vagdosni, miközben ordítva azzal fenyegetőzött, hogy mindenkit felrobbant a helyszínen.

A kiérkező rendőrök mentőt hívtak a helyszínre, miközben a vádlott tovább szitkozódott és a gázpalack felgyújtásával fenyegetőzött.

A vádlottat kórházba szállították, ahol – az ápolót és az orvost meglátva – ismét agresszívvé vált, kiabált, szidalmazta, illetve veréssel fenyegette őket. Ezután hirtelen felugrott a székről és a kezét ökölbe szorítva lendületesen megindult az őt ellátó orvos felé. A bántalmazást a vádlott mellett álló mentőápolók akadályozták meg, elkapták a karját, majd rendőri segítséggel a földre fektetve lefogták.

A vádlottnak még egy nyugtató injekciót is be kellett adni.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntettén kívül közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni – tájékoztatott közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018