eur:
393.85
usd:
368.51
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Mindig másnak adva ki magát jutott be a lakásokba, hogy lopjon

A gyanúsítottat elfogták, a rendőrség várja azok jelentkezését, akiket hasonló módszerrel károsítottak meg.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy 43 éves férfi 2021. február 3-án egy XI. kerületi társasház egyik lakásába közös költség rendezés ürügyén bement, és két havi befizetett csekkszelvény bemutatását kérte az ott lakótól. Mivel a sértett a kérést nem tudta teljesíteni, ezért a férfi pénz fizetésére szólította fel. A gyanúsított a sértett figyelmetlenségét kihasználva a lakásból 856 ezer forintot lopott el – írja a police.hu.

A férfi ezt követően 2021. március 1-jén egy III. kerületi társasházba beázási kárfelmérésre hivatkozva jutott be, majd az ott lakótól közös költség befizetését igazoló csekkek bemutatását kérte. Míg a sértett elővette a kért csekkeket, a férfi a korábban meglátott 20 ezer forintot magához vette és a lakásból távozott.

2021. április 8-án a gyanúsított egy VI. kerületi lakásnál jelent meg, ahol magát a lakóházban építési munkálatokat végző cég dolgozójának adta ki. A sértett figyelmét elterelte, majd táskájából pénztárcáját – a benne lévő pénzzel és bankkártyákkal együtt – ellopta.

A budapesti rendőrök a lopással gyanúsítható férfit elfogták, a bűncselekmény sértettjeit keresik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitányság várja a bejelentéseket azoktól, akiket hasonló jellegű módszerrel megkárosítottak, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatosan érdemi információval rendelkezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×