INFORÁDIÓ
2021. június 19. szombat
Gyárfás

lopás

rendőrség

rendőrkapitányság

Mindig másnak adva ki magát jutott be a lakásokba, hogy lopjon

Mindig másnak adva ki magát jutott be a lakásokba, hogy lopjon

Infostart

A gyanúsítottat elfogták, a rendőrség várja azok jelentkezését, akiket hasonló módszerrel károsítottak meg.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy 43 éves férfi 2021. február 3-án egy XI. kerületi társasház egyik lakásába közös költség rendezés ürügyén bement, és két havi befizetett csekkszelvény bemutatását kérte az ott lakótól. Mivel a sértett a kérést nem tudta teljesíteni, ezért a férfi pénz fizetésére szólította fel. A gyanúsított a sértett figyelmetlenségét kihasználva a lakásból 856 ezer forintot lopott el – írja a police.hu.

A férfi ezt követően 2021. március 1-jén egy III. kerületi társasházba beázási kárfelmérésre hivatkozva jutott be, majd az ott lakótól közös költség befizetését igazoló csekkek bemutatását kérte. Míg a sértett elővette a kért csekkeket, a férfi a korábban meglátott 20 ezer forintot magához vette és a lakásból távozott.

2021. április 8-án a gyanúsított egy VI. kerületi lakásnál jelent meg, ahol magát a lakóházban építési munkálatokat végző cég dolgozójának adta ki. A sértett figyelmét elterelte, majd táskájából pénztárcáját – a benne lévő pénzzel és bankkártyákkal együtt – ellopta.

A budapesti rendőrök a lopással gyanúsítható férfit elfogták, a bűncselekmény sértettjeit keresik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitányság várja a bejelentéseket azoktól, akiket hasonló jellegű módszerrel megkárosítottak, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatosan érdemi információval rendelkezik.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018