Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot


MÉG NEM VAGYOK 18 ÉVES

INFORÁDIÓ
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid

szexuális zaklatás

erőszak

megrontás

lőfegyverrel való visszaélés

sikasztás

Éveken át zaklatta szexuálisan nevelt kisfiát és vér szerinti lányait

Éveken át zaklatta szexuálisan nevelt kisfiát és vér szerinti lányait

Infostart

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség három rendbeli szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki több éven át rendszeresen kényszerítette a nevelt gyermekét, valamint két lányát szexuális cselekmény elvégzésére.

A vádirati tényállás lényege szerint a férfi Komárom-Esztergom megye egyik településén a 12 éves nevelt fiát 2010 és 2015 között, hetente több alkalommal, szóbeli fenyegetés, illetve erőszak alkalmazásával arra kényszerítette, hogy tűrje el, hogy a vádlott szexuális cselekményeket végezzen vele. A vádlott 2014-ben és 2015-ben nevelt fián kívül két lányát is zaklatta szexuálisan, akik akkor a 12. életévüket még nem töltötték be – írja közleményében a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

A nyomozó hatóság a nyomozás során tartott házkutatás alkalmával a vádlottól egy engedély nélkül tartott revolvert, valamint 83 db töltényt foglalt le. Ezen túlmenően a vádlott 2015 októberében eltulajdonította és saját céljaira fordította egyik lányának a középiskolai taníttatására félre tett 402 096 forint összegű pénzét.

A vádlottal szemben három rendbeli folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette, lőfegyverrel visszaélés bűntette, valamint sikkasztás vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.

A Tatabányai Törvényszék a vádiratban foglalt tényállással és jogi minősítéssel egyezően mondta ki bűnösnek a férfit és vele szemben 15 év fegyházbüntetést szabott ki, valamint 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, továbbá végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolc év alatti gyermekekkel foglalkozna.

Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság tartsa fenn a vádlottnak a letartóztatását, figyelemmel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén a sértetteket befolyásolná, ezzel a bizonyítást megnehezítené.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018