eur:
394.72
usd:
370.66
bux:
65398.23
2024. április 19. péntek Emma
Az április 8-i országgyűlési választás egyéni és listás szavazólapjait, valamint a szavazás napján használt egyéb kellékeket tartalmazó szállítódobozok a nyíregyházi városházán 2018. március 29-én. Nyíregyháza száz szavazókörébe több mint kétszáz szállítódoboz érkezett, az ellenőrzések után lezárt teremben maradnak a választás napjáig.
Nyitókép: Balázs Attila

Ajánlóíveket hamisított a bűnbanda az országgyűlési választásokon

Vádat emelt az ügyészség hat emberrel szemben egy választás rendje elleni és költségvetési csalás miatt indult büntetőügyben – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vezetője.

Reszl Ildikó főügyész közleményében azt írta, két férfi az országgyűlési képviselők 2018. évi általános választásán Komárom-Esztergom megye 2. számú országgyűlési egyéni választókerületben országgyűlési képviselőjelöltként szeretett volna indulni, azonban nem tudták összegyűjteni a szükséges 500 ajánlást. Ezért négy nő segítségével olyan ajánlóíveket adtak le, amelyen olyan állampolgárok adatai és aláírásai is szerepeltek, akik nem adtak ajánlást a jelölteknek.

Az így meghamisított ajánlóíveket vagy maga a jelölt, vagy egy általa felkért ember írta alá aláírásgyűjtőként. A két férfi így jogosulatlanul kapta meg az egymillió forint összegű állami támogatást – tette hozzá a főügyész.

A tájékoztatás szerint vádiratában az ügyészség azt indítványozta, hogy a Tatabányai Törvényszék a két férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést, három nővel szemben pénzbüntetést szabjon ki, a negyediket pedig bocsássa próbára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×