eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége/YouTube

„Ez egy rablás!” – videón, ahogy késsel fenyegetőzött a trafikrabló

A központi segélyhívón adta fel magát az elkövető.

Az ügyészség által megállapított tényállás szerint az ittas férfi 2021. január 30-án 15 óra 30 perckor a tatabányai dohányboltba úgy ment be, hogy az arcát, orrát maszkkal, a fejét, arcát sötét színű kapucnival takarta el, és a jobb kezében egy 10 cm pengehosszúságú kést tartott.

A férfi az eladótér hűtőpultjánál az eladóval közölte, hogy „Ez egy rablás!”, majd a pult mögé ment. Az elkövető az eladó vállát megfogta, közben a bevétel átadását követelte.

Az eladó a férfitól való félelmében a kasszából 50 500 forintot vett ki és adott át a rablónak, aki ezalatt a kést mindvégig a jobb kezében tartotta.

A férfi a dohányboltból távozása után taxiba ült, a viteldíjat a rablott pénzből fizette ki, majd alkoholt fogyasztott.

Az elkövető másnap hajnalban a rendőrség központi segélyhívóján adta fel magát, amely után a tatabányai rendőrök őt őrizetbe vették, tőle a rabolt pénzből 24 000 forintot foglaltak le.

Az ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfit, akit a Tatabányai Járásbíróság 2021. március 1-én 5 év fegyházbüntetésre, és 5 év közügyektől eltiltásra ítélt.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, vádlott és védő enyhítésért jelentett be fellebbezést. Az ítélet kihirdetését követően a bíróság a letartóztatást fenntartotta, a végzés véglegessé vált.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×