INFORÁDIÓ
2021. december 7. kedd
Ambrus

fenyegetés

halálos fenyegetés

polgárőr

A torka elvágásával fenyegette a polgárőrt

A torka elvágásával fenyegette a polgárőrt

Infostart

Fegyházra számíthat a többszörösen visszaeső férfi.

A vádirat szerint a börtönből nem sokkal korábban szabadult férfi vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett, ennek ellenére Kunadacs területén rendszeresen vezetett. Ennek során a közlekedési szabályokat sem tartotta be, lakott területen belül nagy sebességgel közlekedett. A sorozatos szabályszegések miatt a település vezetője gyakoribb járőrszolgálat ellátását kérte a polgárőröktől.

2020. április 30-án a polgárőrök ismét észlelték, hogy a vádlott a községben nagy sebességgel közlekedik. Amikor a helyi polgárőr egyesület vezetője erről tudomást szerzett, az akkor már úton lévő körzeti megbízottal egyeztetve, „polgárőrség” feliratú láthatósági mellényben és szolgálati autójával a vádlott tanyájára ment azért, hogy az intézkedés során segítséget nyújtson.

Amikor a vádlott udvaron tartózkodó apja megtudta, hogy a rendőrség úton van, a kezében lévő seprűvel seperni kezdte a friss keréknyomokat. Eközben a házból kijött a vádlott is és a polgárőrhöz lépve közölte,

ha még egyszer a tanyájukra megy, elvágja a torkát.

Ekkorra az udvaron megjelent a vádlott további két családtagja, akik körbevették a sértettet. A vádlott folyamatosan kiabált és továbbra is a torka elvágásával fenyegette a polgárőrt, akit a többiek eközben egyre szorosabban közrevettek. A polgárőr a vádlott és családtagjai együttes, erőszakos fellépése, valamint a fenyegetések hatására nem mert a helyszínen maradni és végül sikerült a helyszínről elmenekülnie.

A vádlott a családtagjai segítségével a polgárőrt jogszerű eljárásában fenyegetéssel akadályozta

– olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádlottnak amiatt is felelnie kell, mert 2020. március végén erősen ittas állapotban megjelent ismerőse udvarában, ahol a már ott tartózkodó testvérével és az ismerőssel együtt tovább folytatta az italozást. A vádlott eközben egy korábbi haragosával folytatott telefonbeszélgetés miatt feldühödött és arcon rúgta a széken ülő házigazdát, akinek emiatt felrepedt a szája. A vádlott ezután a rúgás hatása alatt álló, ittas sértettől elkezdte követelni az előzőleg neki eladott utánfutóért járó 20 ezer forintját. Amikor a sértett elővette a pénztárcáját, a vádlott egy hirtelen mozdulattal kimarkolt belőle 42 ezer forintot és távozott.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek számító férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, valamint kifosztás bűntettével vádolja és ezért

vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza

azzal, hogy a büntetésből feltételes kedvezménnyel nem szabadulhat. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi és három társa ügyében a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018