eur:
394.74
usd:
370.78
bux:
65491.46
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Most kell nagyon vigyázni minden OTP-ügyfélnek, és nem csak nekik, jönnek a csalók!

A bank nevével visszaélve próbálnak adatokhoz jutni OTP-s és más banki ügyfelektől.

Adathalász csalók az OTP Bank nevével visszaélve akarnak bankkártya adatokat megszerezni - közölte a pénzintézet az MTI-vel kedden.

"A személyes adataival kapcsolatos problémát észleltünk" tárgyú levelek valóságosnak látszó, de hamis honlapra vezetnek egy "megerősítés reaktiválása" szövegű hivatkozáson keresztül. A hamis weboldal egy gombra kattintva egy következő oldalra vezet, ahol az ügyfél személyes és kártya adatait kérik.

A tájékoztatás szerint

a csalók nem csak az OTP ügyfeleinek küldenek üzenetet.

A bank a honlapján közzétette az adathalász levélről készített képernyőképet az adathalász kísérletek miatti figyelmeztetések között.

Az OTP felhívja a figyelmet: sem a bankkártyák adatait, sem netbankok fiókjainak belépési kódjait nem kérik ilyen módon. Azt javasolják, hogy akik hasonló e-mailt és linket kapnak, azonnal zárják be az adathalász oldalt és ne adjanak meg adatokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×