Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot


MÉG NEM VAGYOK 18 ÉVES

INFORÁDIÓ
2021. július 31. szombat
Oszkár

szeméremsértés

szexuális abúzus

fegyház

Hónapokon át kényszerítette kéjkielégítésre 13 éves unokaöccsét

Hónapokon át kényszerítette kéjkielégítésre 13 éves unokaöccsét

Infostart

A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint az elrettentő büntetés kiszabása szükséges és indokolt.

A Szombathelyi Törvényszék a 2020. november 10. napján meghozott ítéletében a vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében és folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek, s ezért őt halmazati büntetésül 8 évi és 6 hónapi fegyházbüntetésre, mellékbüntetésül 8 évi közügyektől eltiltásra ítélte, és végleges hatállyal minden olyan foglalkozás gyakorlásától eltiltotta, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetőleg tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban állna.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott az akkor még a 14. életévét be nem töltött unokaöccsét ajándékokkal, illetve azok ígéretével elhalmozta, s ezekre tekintettel

háromnegyed éven keresztül súlyosan szeméremsértő (orális) cselekményekre kényszerítette,

illetve kísérelte meg más súlyosan szeméremsértő cselekményekre kényszeríteni.

A vádlottal szemben kiszabható szabadságvesztés középmértéke 13 év 9 hónap. A vádlott a cselekményét huzamosabb időn át a sértett kapcsolati, hatalmi, befolyási viszonyukból is eredő függőségével, kiszolgáltatottságával visszaélve követte el. A jogalkotói szándéknak megfelelően pedig a kiszolgáltatott, illetve védekezésre képtelen gyermekek védelme érdekében elrettentő büntetések kiszabása szükséges és indokolt, ahol a büntetési tétel középmértéke nemcsak megállapítandó, hanem ténylegesen irányadó is. Az irányadó középmértéktől sok évvel elmaradó tartamú szabadságvesztés pedig nem szolgálhatja kellő hatékonysággal a büntetéskiszabási célokat. Mindezek miatt a kiszabott fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mértékét az ügyészség eltúlzottan enyhének tartja – áll a Győri Fellebbviteli Főügyészség közleményében.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018