eur:
392.12
usd:
366.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Police.hu

Eleinte azt hitték, hülyéskednek, aztán meglátták: dől a diák vére

Egy lány miatt haragudott meg a 14 éves Rajmund annyira egy iskolatársára, hogy az egyik szünetben beledöfte az otthonról hozott konyhakést. A borzalmas pillanatoknak több diák is szemtanúja volt.

A megsebesített fiatal súlyos sérülésekkel kórházba került, támadója jelenleg rendőrségi őrizetben van. A tragédia után másnap látszólag minden a szokásos medrében folyt a Bolyai János Általános Iskolában. Néhány szülő nehezményezte is, hogy tanítás helyett miért nem a diákok lelkiállapotával foglalkozik az iskola – írja a Blikk.

„Egy csaj miatt pattantak össze. Ugyanazt a lányt szerették, az utóbbi időben rengeteg volt a feszültség közöttük. […] Először azt hittük, hülyéskednek, de aztán azt ordította, hogy »mentsen meg valaki, mert meghalok«” – idézte fel a drámai pillanatokat az egyik szemtanú a lapnak.

A késelő diák elég balhésnak számított, a magatartásával többször volt már probléma. Áldozatát vagány, de tisztelettudó srácnak írták le ismerősei. A családok nem kívántak nyilatkozni, az iskola intézményvezetője, Váraljainé Vasecz Mária viszont küldött egy írásbeli választ a Blikk megkeresésére. Ebben azt írta, hogy semmi előjele nem volt a támadásnak.

„A gyermeket megoperálták, azt üzente nekünk, hogy a körülményekhez képest jól van, köszöni, hogy annyian aggódunk érte. Az elkövetőnek magatartási kihágásai korábban is voltak, de olyan jellegű probléma nem, melyből bárki is arra következtethetett volna, hogy ilyen szörnyű tettet fog elkövetni” – írta az intézmény vezetője.

Azt is jelezte, az érintett osztály tanulóihoz pszichológust kértek a történtek mielőbbi feldolgozása érdekében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×