INFORÁDIÓ 
2021. január 24. vasárnap
Timót

m0-s autóút

büntetőfékezés

audi

Az M0-s autóút 11-es út és M3-as autópálya közötti szakasza Budapest határában 2014. december 11-én. Megszűnik januártól az M0-s általános díjmentessége. Az NFM közleménye szerint a körgyűrű M5-ös és M4-es (4. sz. főút), valamint M3-as autópálya és 11. sz. főút közötti szakaszai, és a gyorsforgalmi úthálózat M0-s autópályán belüli részei (például M1-es és M7-es bevezető a Budapest táblától) januártól csak matricával használhatók. Az M0-s körgyűrű egyes elemei uniós forrásból épültek vagy újultak meg, ezeken a szakaszokon a díj bevezetését az EU támogatási szabályai nem teszik lehetővé.

Ennyibe kerül Audival büntetőfékezni az M0-son - videó

Infostart

B. Zoltán beismerte tettét és sajnálja, jövő júniusig csak az anyósülésen vagy hátul ülhet csodajárgányában.

Egy májusi napon egy 43 éves audis, B. Zoltán büntetőfékezéssel és leszorítással kívánt elégtételt venni vélt sérelmei miatt, a korábban előtte haladó autó ugyanis túl lassú volt.

A körgyűrű és az M3-as sztráda csomópontjánál történt az incidens, ami reflektoros villogással kezdődött.

A büntetőfékezés után az audis a külső sávban megvárta, míg a megelőzött autó melléér, ezután a másik szalagkorlát felé kezdte őt szorítani, közben lehúzott ablakon át egy "kamuigazolványt" lobogtatott - írja a 24.hu. Azt is megpróbálta elérni, hogy álljanak félre, de a sértett ennek nem tett eleget.

B. Zoltánt kihallgatása során elismerte tettét, amit sajnál, de szerinte provokálták.

A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság helybenhagyta a Dunakeszi Járásbíróság ítéletét és 250 napi tétel – 325 ezer forint – pénzbüntetésre ítélte a férfit. Emellett egy évre eltiltotta a vezetéstől is, de az eltiltás tartamába a beszámította az elsőfokú ítélet júniusi kihirdetése óta a mai napig eltelt időt, így jövő nyáron újra az utakon lehet.

Így történt.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018