eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Büntetőfékezésből büntetőlejárás lett

A Szekszárdi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy 22 éves sárpilisi férfi ellen, aki úgynevezett büntetőfékezéssel vett revansot egy szabályosan közlekedő autóson.

A vádirat szerint a fiatal férfi a nyáron egy éjszaka, éjfélt nemsokkal megelőzően Szekszárdon közlekedett a közel 300 lóerős autójával, amelyben rajta kívül még ketten utaztak. A belvárosban utolérte a sértettet, aki a párhuzamos közlekedésre alkalmas út belső forgalmi sávjában szabályosan közlekedett egy jóval kisebb teljesítményű személygépkocsival. A 33 éves nő megijedt, elbizonytalanodva kissé jobbra kormányozta a járművét, de nem tért át a külső forgalmi sávba.

A férfi elveszítette a türelmét, rádudált a sértettre, aki ezt viszonozta. Ekkor mérgében a külső sávból mintegy 65-70 km/órás sebességgel a sértett gépkocsija elé vágott, majd hirtelen egy erőteljeset fékezett. A sértett annak érdekében, hogy elkerülje az ütközést, a záróvonalat átlépve a szembejövő forgalmi sávba hajtott.

A gyér forgalom miatt nem szenvedett balesetet, ugyanakkor a jogosítvánnyal két éve rendelkező vádlott a KRESZ-szabályszegő magatartásával a sértett életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki, amely miatt a járási ügyészség közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Dani Rodrik figyelmezteti az Egyesült Államokat: nem érdemes egy távolodó célt üldözni

Dani Rodrik figyelmezteti az Egyesült Államokat: nem érdemes egy távolodó célt üldözni

Számos ország közelmúltbeli esete azt mutatja, hogy a feldolgozóipari foglalkoztatás növelése ahhoz hasonló, mint amikor egy gyorsan távolodó célpontot üldöznénk. Az automatizálás és a képzettséget igénylő technológiák jelentősen valószínűtlenné tették, hogy a feldolgozóipar olyan munkaerő-felszívó hatással bírjon, mint amilyennel egykor rendelkezett. Ez azt jelenti, hogy a jövő „jó munkahelyeit” a szolgáltatóiparban kell megteremteni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×