eur:
392.75
usd:
366.15
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Police.hu

Jó reggelt, itt a rendőrség: pofátlan csalókat vontak ki a forgalomból – videó

Üdülési jogokkal csaló bűnszervezetet számoltak fel a pécsi rendőrök egy összehangolt akcióban Budapesten. A gyanúsítottak csaknem négyszázmillió forint kárt okoztak mintegy hatszáz embernek – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök az akció során az elkövetéssel gyanúsítható 48 éves budapesti szervezőt, további öt nőt és három férfit fogtak el kedden. Az otthonukban tartott házkutatáson órákat, ékszereket és készpénzt foglaltak le.

A rendőrségi honlapon olvasható közlemény szerint a bűnszervezet tagjai az ország több pontján szervezett előadásokra olyan embereket hívtak meg, akik szerették volna értékesíteni az üdülési jogukat. Rávették a jogosultakat arra, hogy az üdülési jog értékesítésére előszerződést kössenek velük, az értékesítésért pedig jutalék címén előre pénzt szedtek be, illetve utaltattak a társaság számlájára a többségében időskorú sértettekkel.

A csalók később – a további pénzszerzés reményében – ismét rendezvényt szerveztek a korábbi meghívottaknak, mondván, sikeres volt az értékesítés, sőt magasabb vételárat ajánlottak. Az előzőleg kötött szerződéseket elvették, és egy új szerződést adtak át a sértetteknek, akiknek ezután a vételár-különbözetből adódóan ismét jutalékot kellett fizetniük.

Külföldi cégek, illetve külföldi magánszemélyek aláírásaival ellátott adásvételi szerződéseket adtak át a sértetteknek, miközben ezek a cégek és személyek valójában nem kívánták megvásárolni az üdülési jogot. A szervezet tagjai az üdülési jogok értékesítéséért semmit nem tettek, pusztán a jutalékot csalták ki az ügyfelektől.

Ígéretet tettek arra is, hogy amennyiben nem sikerül az értékesítés, a jogot az ő cégük vásárolja meg egy év elteltével, azonban a társaságot egy év után már nem lehetett elérni.

A csalók 575 embert tévesztettek meg, és mintegy 370 millió kárt okoztak nekik.

A bűnszervezet tagjai ellen üzletszerűen elkövetett csalás miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×