eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pexels

Rendőrségre kerül egy friss velencei-tavi ügy

Feljelentést tesz az LMP egy gárdonyi parkoló bérbeadása miatt.

Hanyag kezelés alapos gyanúja miatt feljelentést tesz Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke ismeretlen tettes ellen, miután a gárdonyi önkormányzat szerinte töredékáron adott bérleti jogot egy parkolóként üzemelő területre.

A politikus elmondta, a gárdonyi parkolási káosz már nyáron is szembetűnő volt számára. Most azonban egy helyi Facebook-csoport által közzétett dokumentumból kiderült: az önkormányzat 2017 nyarán 3,5 hónapra összesen bruttó 55 ezer forintért adott bérleti jogot egy 600 négyzetméteres, vagyis 40-50 autó befogadására alkalmas területre, fejlesztési kötelezettség nélkül.

Mivel a területen egy autó napi ezer, egy busz négyezer forintért parkolhatott, így egyetlen nap alatt megtérülhetett a költség az egész szezonra - közölte a társelnök, aki emiatt gazdasági bűncselekményt emleget.

Tóth István fideszes polgármester ráadásul egy fideszes önkormányzati képviselővel szerződött - tette hozzá. Emlékeztetett: a Velencei-tavat érintő természetkárosítás miatt már nyomoz a rendőrség.

Schmuck Erzsébet kijelentette: a polgármesternek ezért le kellene mondania.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×