eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: pixabay

Brutális siófoki gyilkosságot oldott meg a rendőrség

Az 1990-es ügy mindkét elkövetője meghalt már.

A magyar kriminalisztika egyik legrejtélyesebb gyilkosságát porolta le, majd derítette fel a rendőrség – írja a Pesti Srácok. S. Tamást, a siófoki Napfény Szálloda recepciósát egy lövéssel végezték ki 1990. július 27-én. A fiatalembert tarkón lőtték, a holttestét a takarítónő találta meg.

Az egyik akkori teória szerint haszonszerzés miatt végeztek a recepcióssal, a másik pedig azt valószínűsítette, hogy személyes nézeteltérés miatt számoltak le vele. A szállodában kiderült, hogy a kasszából hiányzik százezer forint, így ez az első verzió felé mutatott. A hotel vendégei között sem találtak lehetséges nyomot, ahogy a siófoki éjszakai élet sem tudott érdemi információval szolgálni, így 1992 januárjában eredménytelenül zárult a nyomozás.

Az ügyben 2014. november 5-én kezdett újra nyomozni a Petőfi Attila vezérőrnagy által vezetett Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály. Az újraindult nyomozás adatai

azt a verziót valószínűsítették, hogy a gyilkosságot előre kitervelten, nyereségvágyból, pénzért követték el.

A portál úgy tudja, hónapokkal ezelőtt, emberölés miatt meggyanúsítottak egy jogerős szabadságvesztését töltő, 48 éves férfit, aki azonban a közelmúltban rákban elhunyt. A hatóság adatai szerint a gyilkosság másik elkövetője a kíméletlenségéről és hidegvérűségéről ismert, az alvilágban „Csontkezűként” is emlegetett Döcher György volt – írja a lap. A rendőrök arra jutottak, hogy Döcher lőtte le a recepcióst, és vallomásában ezt erősítette meg bűntársa is, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A rendőrség annyit közölt, hogy valóban volt gyanúsítottja a rejtélyes emberölésnek, ám

az illető halála miatt az eljárást augusztus 19-én megszüntették.

Döchert 1999-ben gyilkolták meg saját XV. kerületi presszójában egy társával együtt. A férfi ellen eljárás indult például korábbi barátnője, Haraszti Teodóra megölésével kapcsolatban is, de megszüntették azt a nyomozást

Az újraindított nyomozás során az is kiderült, a portás lelövése összefügghet egy szintén 1990-es németországi kettős gyilkossággal, amikor egy müncheni autókereskedő műhely tulajdonosát és egyik beosztottját lőtték agyon, szintén hidegvérrel. A lövéseket mindkét esetben ugyanabból a fegyverből adták le.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×