INFORÁDIÓ
2021. augusztus 3. kedd
Hermina

szilágyi istván

emberölés

letartóztatás

Fonyó Gergely rendező (b) és a Gondnok szerepét alakító Szilágyi István beszélget  a Gézengúzok című, a Duna TV és Next Station Production által készülő új 11 részes ifjúsági tévéfilmsorozat forgatásán Budapesten, a XI. kerületi Mezőkövesd utcában. A sorozat egy középiskola hétköznapjait mutatja be. A diákok között Barátok közt-szereplők és korábbi Megasztár-döntősök is feltűnnek, a negyedik széria győztese, Király Viktor pedig tanárt alakít.

Döntött a bíróság Szilágyi István fiáról

Infostart

Letartóztatásban marad az édesapja megölésével gyanúsított férfi.

A Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, akit emberölés bűntettével gyanúsítanak. A letartóztatás végrehajtási helyéül a bíróság továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki – közölte a Fővárosi Törvényszék.

A férfi május 3-án reggel egy kalapáccsal többször fejbe verte idős korú, elesett állapotú édesapját, akit a földre kerülését követően is bántalmazott. Az idős férfi az elszenvedett sérülései következtében életét vesztette.Az áldozat, ahogy a sajtóhírekből kiderült, az ismert színész, Szilágyi István.

Mivel bizonyítottság esetén akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető a férfi, ezért az ügyészég a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés veszélye miatt kérte a terhelt letartóztatásának meghosszabbítását, amely indítványnak a bíróság helyt adott.

A gyanúsított pszichiátriai kezelt, rendszeres gyógyszeres kezelésben részesül, ezért marad továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben.

Bár a nyomozó hatóság a bűncselekmény elsődleges tanúit már kihallgatta, de a tényállás teljeskörű felderítéséhez további tanúkihallgatások várhatók, amelyek zavartalan lefolytatása a nyomozás elsődleges érdeke. A bíróság szerint továbbra is megalapozottan feltehető, hogy a terhelt szabadlábra kerülése esetén az eljárási szereplőket jogellenesen befolyásolná, ezzel megnehezítve, meghiúsítva a bizonyítási eljárást.

Ráadásul a férfi büntetett előéletű, a gyanú szerinti bűncselekményt egy, szintén az édesapja sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt kiszabott 2 év – 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetés hatálya alatt követte el.

Nyitókép: MTI/Kallos Bea
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018