INFORÁDIÓ
2021. március 5. péntek
Adorján, Adrián

demonstráció

deák tér

késelés

rendőrség

brfk

34 embert jelentett fel a rendőrség a Deák téri demonstráció miatt

Infostart

Több helyszínen is eljárt a BRFK Deák téri kettős gyilkossággal kapcsolatban szervezett demonstráció kapcsán.

A rendőrségi tiltás ellenére demonstrációt szervezett az Országos Roma Önkormányzat épülete elé a Mi Hazánk Mozgalom a Deák téri kettős gyilkossággal kapcsolatban. Innen a résztvevők egyénileg vonultak át a Deák térre, ahol több ezres, futballultrákból álló tömeg alakult ki, akik szintén rendőrségi tiltás ellenére tartották meg a megemlékezésüket.

A Budapest Rendőr-főkapitányság az ATV Híradó megkeresésére azt írta: a rendőrség a helyszínre szervezett gyűléssel összefüggésben különböző helyszíneken eljárva, 34 személyt jelentett fel szabálysértés elkövetése miatt. Voltak olyanok is, akiket több szabálysértés elkövetése miatt jelentettek fel.

A rendőrök bűncselekmény gyanúja (egyesülési és gyülekezési szabadság megsértése) miatt eljártak a demonstráció eredeti helyszínén, valamint a Nyugati térnél is. Az egyik esetben a rendőri intézkedés konkrét oka az volt, hogy a gyűlésen résztvevő személyek közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakat (kést, gázspray és köveket) tartottak maguknál – közölte a BRFK.

A rendőrség nem indított eljárást és előállítás sem történt, mert álláspontjuk szerint a Deák és Erzsébet téri helyszíneken a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó megmozdulás nem történt - derült ki a BRFK által az Indexnek küldött válaszokból.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018