eur:
393.75
usd:
365.31
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

34 embert jelentett fel a rendőrség a Deák téri demonstráció miatt

Több helyszínen is eljárt a BRFK Deák téri kettős gyilkossággal kapcsolatban szervezett demonstráció kapcsán.

A rendőrségi tiltás ellenére demonstrációt szervezett az Országos Roma Önkormányzat épülete elé a Mi Hazánk Mozgalom a Deák téri kettős gyilkossággal kapcsolatban. Innen a résztvevők egyénileg vonultak át a Deák térre, ahol több ezres, futballultrákból álló tömeg alakult ki, akik szintén rendőrségi tiltás ellenére tartották meg a megemlékezésüket.

A Budapest Rendőr-főkapitányság az ATV Híradó megkeresésére azt írta: a rendőrség a helyszínre szervezett gyűléssel összefüggésben különböző helyszíneken eljárva, 34 személyt jelentett fel szabálysértés elkövetése miatt. Voltak olyanok is, akiket több szabálysértés elkövetése miatt jelentettek fel.

A rendőrök bűncselekmény gyanúja (egyesülési és gyülekezési szabadság megsértése) miatt eljártak a demonstráció eredeti helyszínén, valamint a Nyugati térnél is. Az egyik esetben a rendőri intézkedés konkrét oka az volt, hogy a gyűlésen résztvevő személyek közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakat (kést, gázspray és köveket) tartottak maguknál – közölte a BRFK.

A rendőrség nem indított eljárást és előállítás sem történt, mert álláspontjuk szerint a Deák és Erzsébet téri helyszíneken a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó megmozdulás nem történt - derült ki a BRFK által az Indexnek küldött válaszokból.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×