INFORÁDIÓ 
2020. június 3. szerda
Klotild

kőbánya

leszámolás

bíróság

Leszámolás Kőbányán, itt a nagy fordulat

Leszámolás Kőbányán, itt a nagy fordulat

Infostart

Emberölés helyett emberrablás miatt ítélhetik el a 24 évvel ezelőtti gyilkosság elkövetőit.

Ejthetik az emberölést a 23 és fél évvel ezelőtti kőbányai leszámolásban – írja a 24.hu. A Budapest Környéki Törvényszéken megtartott keddi tárgyaláson ugyanis a bíróság megállapította, hogy társtettesként elkövetett emberrablásnak minősülhet az előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberöléssel vádolt három férfi bűncselekménye. K. László cselekménye emellett fogolyszökésnek is minősülhet, mivel a férfi annak idején meglépett a házi őrizetből.

H. Arsak és társai az 1990-es évek közepén érkeztek Magyarországra, ketten Örményországból, harmadik társuk pedig Ukrajnából. A férfiak Budapesten, a kőbányai piacon dolgoztak, kereskedtek. Az áldozat pedig a piacon szedett védelmi pénzekből élt.

A férfi holttestét 1996. augusztus 31-én Törökbálintnál egy nejlonzsákba rejtve találták meg, összeverték és késsel többször mellkason szúrták. Az áldozatnál semmilyen okmány nem volt, de egy eétűntkét keresett örmény állampolgár volt, aki többekkel konfliktusba került.

2016 márciusban derült csak ki, hogy az áldozat halála előtt egy társával együtt kirabolta egy másik örmény kereskedő, H. Arsak raktárát. Nagy mennyiségű készpénzt vittek el. H. Arsak bosszút forralt, és megállapodott K. Lászlóval, hogy jó pénzért segít visszaszerezni a raktárból elrabolt vagyont. Találkozót beszéltek meg a Kőbányai Piac közelébe, egy társuk, A. Garri állítólag odacsalta az áldozatot, akit bántalmaztak, majd egy autóba tuszkolták, és több késszúrással megölték.

A Pest Megyei Főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a három férfival szemben. A bíróság szerint azonban akár emberrablásnak is minősülhet a három férfi bűncselekménye. Csütörtökön a perbeszédekkel folytatódik a tárgyalás, és várhatóan ítélet is születik.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018