eur:
394.9
usd:
371.76
bux:
66271.94
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Pixabay.com

Újabb iskolás késelt: ezúttal 13 éves a vélt elkövető

Az áldozat pedig 15 éves. A késes lány minden előzmény nélkül szúrt a 11,5 centis pengéjű késsel. Fegyveres rablás miatt is folyik ellene egy eljárás.

Egy 13 éves kislány megkéselte 15 éves iskolatársát Esztergomban - derült ki az ügyészség közleményéből, amely a gyanúsított letartóztatásáról szól.

A döbbenetes eset még december 29-én történt egy gyermekotthonban. A késelő lánynak nem ez az első ügye, fegyveres rablás miatt már eljárás alatt áll.

A megalapozott gyanú szerint a 13 éves gyanúsított este fél hat körül az egyik esztergomi gyermekotthonban előzmény nélkül, egy alkalommal, 11,5 centiméter pengéjű késsel a jobb lapocka alatti részen hátba szúrta iskolatársát, aki a rendelkezésre álló adatok szerint emiatt súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az igazságügyi gyermekpszichiáter szakértő elsődleges véleménye szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor rendelkezett a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez szükséges belátással, így az általa elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt büntethető.

A gyanúsított a bűncselekményt úgy követte el, hogy ellene felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt folyamatban van egy büntetőeljárás.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását egy hónap időtartamra elrendelte, tekintettel arra, hogy fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint az, hogy szabadlábon hagyása esetén más személyt jogellenesen befolyásolna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×