INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

máv

bliccelés

büntetés

Súlyos forintmilliárdokkal lógnak a MÁV-nak a bliccelők

Súlyos forintmilliárdokkal lógnak a MÁV-nak a bliccelők

Infostart

Van 18 500 olyan utas, akit már több mint négyszer büntettek. A legrosszabbul az jár, aki rá sem hederít arra, hogy megbüntették, miközben akár részletfizetést is kérhetne.

5,8 milliárd forint tartozása gyűlt össze a bliccelő utasoknak a MÁV-Start felé - közölte a vasúttársaság az Infostarttal. Ezt a hatalmas összeget 288 ezer utazás alkalmával hozta össze 93 ezer utas, közülük 18 500-an rendelkeznek 4 vagy több bírsággal. A kintlévőségből 586 millió forint a menetdíj, 5,2 milliárdnyi a pótdíjrész.

Talán sokan nem tudják, de a gyors fizetéssel alacsonyabb összegű a büntetés, de a MÁV abban is bennevan, ha a tartozó részletfizetést kér.

A cég közleményéből érdekességként kiderül az is, a rendezett tartozások összege nőtt, 2017-ben 63, 2018-ban 100 millió forintot szedett be a MÁV.

Jogi, illetve személyes felkeresésen alapuló, külső partner által végzett behajtásra több, mint 19 ezer követelést adott át a vasúttársaság, melyből közel 800 fizetési meghagyásos, 7300 végrehajtási szakaszban van, a MÁV-Start saját erőforrással pedig több mint 1000 követelés esetében kezdeményezett jogi eljárást.

A bliccelők a menetjegyüket csak emelt összegű pótdíj megfizetése mellett válthatják meg a vonatokon. A pótdíj összege a vonaton 2600 forint, míg utólag fizetve 8000 forint. Amennyiben a bliccelő a bírságot nem fizeti meg 30 napon belül, úgy már 12000 forintos pótdíjat kell fizetnie, és a tartozása követeléskezelési és postaköltséggel, illetve adott késedelmi kamattal is tovább növekszik.

Nyitókép: MAV Zrt.
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018