eur:
393
usd:
366.95
bux:
66786.02
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: MAV Zrt.

Súlyos forintmilliárdokkal lógnak a MÁV-nak a bliccelők

Van 18 500 olyan utas, akit már több mint négyszer büntettek. A legrosszabbul az jár, aki rá sem hederít arra, hogy megbüntették, miközben akár részletfizetést is kérhetne.

5,8 milliárd forint tartozása gyűlt össze a bliccelő utasoknak a MÁV-Start felé - közölte a vasúttársaság az Infostarttal. Ezt a hatalmas összeget 288 ezer utazás alkalmával hozta össze 93 ezer utas, közülük 18 500-an rendelkeznek 4 vagy több bírsággal. A kintlévőségből 586 millió forint a menetdíj, 5,2 milliárdnyi a pótdíjrész.

Talán sokan nem tudják, de a gyors fizetéssel alacsonyabb összegű a büntetés, de a MÁV abban is bennevan, ha a tartozó részletfizetést kér.

A cég közleményéből érdekességként kiderül az is, a rendezett tartozások összege nőtt, 2017-ben 63, 2018-ban 100 millió forintot szedett be a MÁV.

Jogi, illetve személyes felkeresésen alapuló, külső partner által végzett behajtásra több, mint 19 ezer követelést adott át a vasúttársaság, melyből közel 800 fizetési meghagyásos, 7300 végrehajtási szakaszban van, a MÁV-Start saját erőforrással pedig több mint 1000 követelés esetében kezdeményezett jogi eljárást.

A bliccelők a menetjegyüket csak emelt összegű pótdíj megfizetése mellett válthatják meg a vonatokon. A pótdíj összege a vonaton 2600 forint, míg utólag fizetve 8000 forint. Amennyiben a bliccelő a bírságot nem fizeti meg 30 napon belül, úgy már 12000 forintos pótdíjat kell fizetnie, és a tartozása követeléskezelési és postaköltséggel, illetve adott késedelmi kamattal is tovább növekszik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×