INFORÁDIÓ 
2020. december 2. szerda
Melinda, Vivien

közveszélyokozás

benzinkút

rongálás

gyújtogatás

bíróság

Próbálta felgyújtani a benzinkutat, de ez nem volt neki elég

Próbálta felgyújtani a benzinkutat, de ez nem volt neki elég

Infostart

A Kecskeméti Járási Ügyészség közveszélyokozás kísérlete és rongálás miatt vádat emelt egy 23 éves tiszakécskei férfivel szemben, aki tavaly december 23-án éjjel Tiszakécskén egy zárva tartó benzinkúton a töltőpisztolyokból benzint locsolt a földre és meggyújtotta.

A 23 éves tiszakécskei férfi röviddel azután, hogy őt a bíróság lopás miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, 2018. december 23-án éjjel erősen ittas állapotban megjelent egy tiszakécskei benzinkúton. Ott leemelte az egyik töltőpisztolyt és lefelé tartva üzemanyagot próbált a földre folyatni. Mivel a benzinkút éjjel üzemen kívül volt és a kútoszlopokat áramtalanították, ezért eleinte nem járt sikerrel. Ezután még több töltőpisztollyal próbálkozott, mígnem a harmadik kútoszlopnál mindkét töltőpisztolyból sikerült üzemanyagot locsolnia a földre. Ezután

elővett egy öngyújtót és meggyújtotta a kövezetre kifolyt benzint, ami 12 másodpercen át égett.

A férfi eltávolodott a tűztől, majd egy újabb töltőpisztolyt leemelve, öngyújtójával közvetlenül annak végét próbálta meggyújtani, ám ez a tűzbiztonsági-technikai kialakításnak köszönhetően nem lobbant be.

A férfi ezután a benzinkút üzletének kirakatüvegét egy műanyag virágtartóval akarta betörni, majd a bejárati ajtót feszegette, de ittassága miatt többször a földre esett.

Végül egy fa virágládát többször a kirakatnak dobott,

melynek következtében az üveg megrepedt és a férfi a ládát a repedt üvegbe nyomva távozott a helyszínről. A kirakat biztonsági üvegében 505 ezer forint kár keletkezett, mely nem térült meg.

A büntetett előéletű, visszaesőnek számító férfit az ügyészség közveszélyokozás bűntettének kísérletével és rongálás bűntettével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza, valamint azt, hogy a bíróság a korábbi börtönbüntetése utólagos végrehajtását is rendelje el. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018