eur:
393.82
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Police.hu

Mérföldkőnél a 90-es évek leszámolásait érintő nyomozás

A rendőrség egy újabb ügy iratait adta át az ügyészségnek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda július 1-jén megküldte a Fővárosi Főügyészségnek az L. Csaba sérelmére elkövetett emberölési kísérlet felbujtójára vonatkozó nyomozás anyagát – számolt be hivatalos oldalán a rendőrség.

A férfit 1996. november 13-án az ügető területén érte több lövés, amelynek következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A bíróság 2018-ban T. Györgyöt és testvéreit: T. Józsefet és T. Jánost, valamint B. Lászlót jogerős szabadságvesztésre ítélte az ügyben. A bűncselekmény hátterét és a felbujtó személyét azonban csak a mostani nyomozásban sikerült felderíteni és bizonyítani.

L. Csaba hajtó annak a P. Józsefnek volt a barátja, akit 1996. november 1-jén a Budapest III. kerületben található Ladik utcában öltek meg, P. Tamás magyar állampolgár megbízásából. A KR NNI nyomozásának adatai szerint

az L. Csaba sérelmére elkövetett bűncselekmény mögött szintén P. Tamás állt, mint felbujtó.

A hajtó ellen elkövetett merénylet annak az 1996-os év végén kezdődő – Budapesten zajló – leszámolásos jellegű bűncselekmény-sorozatnak az egyik állomása, amelyek közül az elmúlt időszakban több eljárást folytatott és adott át az ügyészségnek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. Jelenleg a T. Pál sérelmére 1996. november 21-én elkövetett emberölési kísérlet felderítése van folyamatban a nyomozó hatóságnál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×