eur:
394.14
usd:
369.94
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Police.hu

Rendőrségi ügy lett a balatoni osztálykirándulásból - fotók

Siófokon ellopták egy budapesti általános iskola 29 táborozó gyerekének útiköltségét. A rendőrség gyorsan lépett: a diákok rendőrhajóval szelhették át a Balatont Siófok és Tihany között. Segített a Siófoki Sarlós Boldogasszony Plébánia karitász-csoportja is.

A Siófoki Rendőrkapitányságon 2019. június 19-én egy budapesti általános iskola pedagógusa feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki eltulajdonította táskájából a pénztárcáját, amelyben okmányai, készpénze, valamint 29 táborozó gyermek kirándulásának útiköltsége volt.

Az osztály Sóstón táborozik, a tanárok péntekre szerveztek egy kirándulást Tihanyba, ahova vonattal és komppal terveztek eljutni, de ez a kialakult helyzet miatt nem lett volna lehetséges.

A rendőrkapitányság áldozatsegítő munkatársa, Székelyné László Anett felkeresett minden olyan állami és civil áldozatsegítő egyesületet, amely biztosíthatta a gyerekek zavartalan táborozást.

A fiatalok kártalanításában szinte azonnali anyagi segítséget nyújtott a Siófoki Sarlós Boldogasszony Plébánia karitász-csoportja, valamint a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület.

Ezen felül a Balatoni Vízrendészeti Rendőrkapitányság szakemberinek közreműködésével a diákok rendőrhajóval szelhették át a Balatont, Siófok és Tihany között.

A tanárnő hálásan megköszönte a rendőrség munkatársainak, hogy az ellene elkövetett bűncselekmény nem befolyásolta a gyermekek önfeledt szórakozását, és a diákok plusz élményekkel is gazdagodhattak.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×