eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Rémhírek terjednek a balatoni árakról

Terjed a hír az 1500 forintos balatoni lángosról. A fele sem igaz.

A legdrágábbnak számító siófoki szállodasoron sem talál az ember ezer forintnál drágább lángost, az átlagos ár a Balaton déli partján 600 és 800 forint között található - a SONLINE körképe szerint.

A siófoki Újhelyi strandon visszafogottabbak az árak, a vendégek itt az egyik büfében 590 forintért ehetik a sima lángost, a tejfölös 590, a sajtos-tejfölös pedig 790. Egy másik vendéglátóhelyen 600 forintért adják a simát és 800-ért a sajtos-tejfölöset - írja a lap.

Balatonbogláron már komoly sort képeztek a meleg ebédért és a lángosért is strandközelben. Egymás után adták ki az ablakon a gyrost, a rántott húst krumplival a lángos mellé. Itt egy sima lángosért 550 forintot fizettek, a sajtos már 600 forintba került és a sajtos-tejfölös 700 forintba.

A Balaton összességében véve nem drága, mondta a lapnak Fekete Tamás, a Balatoni Turizmusszövetség alelnöke.

Hogy drága lenne a Balaton, csak azok mondják, akik nem járnak ide – mondta a turisztikai szakember. Önköltségi áron nem lehet dolgozni, mert az üzletet fent kell tartani és a dolgozóknak is bért kell fizetni. Aki vásárol egy lángost, az egy szolgáltatást is megvesz - hangsúlyozta.

Szerinte bátran lehet jönni a Balatonra, mert mindenki eldöntheti hol és mennyiért vásárol magának.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×