eur:
393.84
usd:
369.05
bux:
65814.5
2024. április 23. kedd Béla

Brutális verést kapott, mert másik gazdához szegődött

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy jánoshalmi apával és fiával szemben, akik a miszlai tanyájukról más gazdához szegődött állatgondozót karókkal súlyosan bántalmazták.

Az ügyészség közlése szerint a 60 éves jánoshalmi férfi és 33 éves fia, az ügy vádlottjai teheneket tartottak egy miszlai tanyán úgy, hogy az állatok gondozására, felügyeletére embert fogadtak. A sértett 2016 májusában az állatok ellátását 80 ezer forint fizetség, ezen felül szállás és étel fejében vállalta. A férfi azonban fizetséget júliusig nem kapott. Amikor a gazda 2016. július 7-én megjelent Miszlán, hogy az állatokat és a gondozót ellenőrizze, ellenben sem fizetést, sem élelmet nem vitt neki, a sértett úgy döntött, otthagyja munkaadóját és más munka után néz.

Meg is egyezett egy környékbeli másik gazdával, akinél a sértett két nap múlva elkezdte a munkát. Miután kitudódott, hogy a férfi máshova szegődött, következő éjjel telefonon jól fizető munka ürügyén kicsalták az Alsómégy határán lévő köves úthoz. A sötétben mobiltelefonjával világító sértettre ekkor korábbi gazdája és annak fia karókkal rátámadt és ütlegelni kezdte azzal a felkiáltással, hogy „ezt azért kapod, mert eljöttél”. Egy idő után a sértettnek sikerült az út melletti kukoricásban elbújnia, így támadói felhagytak a további bántalmazásával. Éjfél után nem sokkal vadászok találtak rá a vérző sértettre és ők hívtak hozzá mentőt.

A sértettnek a bántalmazás következtében a koponyája bal oldalon darabosra tört, de a fején és a térdén többszörösen repesztett, roncsolt sérüléseket szenvedett. Súlyosabb következményként akár agyzúzódás is bekövetkezhetett volna, amely életveszélyes sérülést jelent.

Az apát és a fiát az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja, amely 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A szabadlábon lévő férfiak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×