INFORÁDIÓ
2021. július 28. szerda
Szabolcs

bíróság

szexuális támadás

lőrinci

Már el is ítélte a bíróság a lőrinci szexuális támadót

Infostart

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé az ügyészség az ukrán lány támadóját.

Már néhány nappal a bűncselekmény elkövetése után ítélet született annak a fiatalembernek az

ügyében, aki pünkösdkor szexuális céllal megtámadott egy vele egykorú ukrán állampolgárságú nőt Lőrinciben az utcán.

A Hatvani Járási Ügyészség állította bíróság elé azt a 25 éves támadót, aki 2019. június 10-én éjjel egy óra körül követte el a bűncselekményt a település központjában. A vádlott a város belterületén haladt az autójával, amikor meglátta a járdán magányosan hazafelé tartó, általa korábban nem ismert sértettet - olvasható a Heves Megyei Főügyészség közleményében.

Lassított, majd a kocsiablakon keresztül leszólította a lányt, de az nem válaszolt neki. Mindez nem zavarta a terheltet, aki a közömbösség ellenére is folytatta a molesztálást, kiszállt a járművéből, elállta a sértett útját, majd egy telefonos mobilalkalmazás segítségével próbált meg vele kommunikálni, mivel az ukrán állampolgár nem tudott magyarul.

Amikor a kapcsolatfelvételnek ez a formája sem járt eredménnyel, a vádlott - hogy valódi szándékát jelezze - felemelte a lány szoknyáját, mire kapott egy pofont.

Ekkor a cselekmény rövid időre megszakadt, de az - már a városközpontban - hamarosan folytatódott, és erőszakos fordulatot vett. A gépjárművével előre siető vádlott ugyanis a polgármesteri hivatal közelében bevárta áldozatát, akit ismét megállított, majd többször megütött, miközben megkísérelte befogni a száját, illetve lefogni a kezeit.

A dulakodás során a hangosan sikoltozó nő a földre került, ahol a férfi benyúlt a szoknyája alá, ám amikor a lány védekezésképpen megkarmolta a nyakát, elfutott a helyszínről.

A Hatvani Járási Ügyészség erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolta a cselekmény elkövetése után néhány nappal bűnügyi őrizetbe vett elkövetőt, akivel szemben főbüntetésül végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

A bíróság 3 év börtönre ítélte a vádlottat, valamint ugyanilyen időtartamban mellékbüntetésül eltiltotta őt a közügyek gyakorlásától is. Az ítélet nem jogerős, mert a terhelt és védője a büntetés enyhítése, míg az ügyész annak súlyosítása érdekében fellebbezést jelentett be a tárgyaláson.

A vádlott a jogerős ítélet meghozataláig a bíróság döntése értelmében bűnügyi felügyelet alá került.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018