INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

villanyszerelő

baleset

áramütés

Visszakapcsolták az áramot, meghalt a szerelő

Visszakapcsolták az áramot, meghalt a szerelő

Infostart

Egy szemerei kúria térvilágítását hozták helyre, az utolsó pillanatban azonban nem figyeltek.

Súlyos áramütés ért munkavégzés közben egy 45 éves villanyszerelőt Szemerén, egy hétig szenvedett sérüléseitől, ezt követően halt meg - írja a Blikk.

A férfi főnökével egy szemerei kúriához ment ki, hogy a meghibásodott térvilágítási rendszert megjavítsák. A munkát a férfi főnöke irányította, először áramtalanított, majd a kültéri világítást kapcsoló szerelvénydobozt szétszedte, az ott talált vezetéket pedig a földön kezdte javítani. (Egy szakvélemény szerint a területet, ahol az elszórt vezetékek voltak, el kellett volna keríteni, a kúriában ugyanis több vendég is tartózkodott.) Miután végzett a javítás ezen részével, odament a meghibásodott lámpatesthez, amit szintén megszerelt, végül pedig, hogy megnézze, jó munkát végzett-e, újra áram alá helyezte a rendszert; a lámpa világított, ezért úgy döntött, felállítja a világítótestet az eredeti pozíciójába, ekkor azonban már

nem áramtalanított újra, ezért a fűben szétszóródott, feszültség alatt álló, szigeteletlen vezetéktől áramütést szenvedett a kapcsolószekrény előtt térdelő és ott szerelési munkákat végző beosztott.

Kiabálására többen odaszaladtak, a férfit újraélesztették, és kórházba vitték.

A lapnak nyilatkozó ügyvéd szerint könnyen kimondhatja a bíróság a villanyszerelő cég vezetőjének felelősségét, aki tagadja a bűnösségét, mondván, figyelmeztette alkalmazottját, hogy még ne menjen az áram alatt lévő vezetékekhez.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018