eur:
392.9
usd:
366.35
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Forrás: police.hu
Nyitókép: police.hu

Filmbe illő rendőrségi akció egy budakalászi hipermarket parkolójában - fotók

Az elfogás részleteiről, az akció kidolgozásáról, az álcázott zsarukról és az elfogás kulisszatitkairól a honlapján számolt be a rendőrség.

Forrón vibrált a levegő a hipermarket parkolójában, néhányan bágyadtan pakolnak a kocsijaik csomagtartójába, melósok hajlonganak egy munkagödör fölött - majd hirtelen rohanni kezd egy negyvenes hajléktalan férfi, csikorogva fékez egy civil rendőrautó és mindenki egy fehér furgon köré tömörül.

Nagyjából ez a jelenet játszódott le a police.hu beszámolója szerint nemrég a budakalászi Auchan parkolójában, ahol tettenérést hajtottak végre a rendőrök. Az ügy előzménye az, hogy egy magyar cég egyik kisteherautója augusztus 2-án délután egy hőprés nevű berendezéssel (ezzel gumi szállítószallagok két végét olvasztják egymáshoz,így végtelenítve azt) indult el a pomázi telephelyükről, ám az autó oldalfala menet közben lenyílt, a kartondobozba csomagolt eszköz pedig az útra csúszott. A jármű után autózó budapesti B. János (36) és a verőcei L. Zsolt (37) észrevették a kizuhanó tárgyat, azt saját járművükbe pakolták, majd elhajtottak.

Később utánanéztek az interneten az áru értékének (4 millió forint) és elhatározták, hogy a pénzt kérnek annak visszaadásáért cserébe. Néhány nap múlva, augusztus 6-án jelentkeztek is a vállalkozónál, aki viszont az ajánlat hallatán értesítette a rendőrséget.

A megtalálók a kezdetektől erősen forszírozták anyagi követelésüket, a speciális eszközért előbb a bolti érték 20 százalékát kérték, majd alkudozások után a 800 ezerből engedtek, és 300 ezer forint átadásában egyeztek meg a cégvezetővel.

Így zajlott a szervezés és a rajtaütés

"Miután a károsult felvette velünk a kapcsolatot, egy biztonságos rajtaütés kidolgozásába kezdtünk" – mondta Kutasi Ferenc őrnagy, bűnügyi osztályvezető, akcióparancsnok. "Mi javasoltuk a jól belátható helyszínt, ezt a károsult közölte a két férfival, természetesen nem tájékoztatva őket arról, hogy mi is jelen leszünk a pénzátadásnál augusztus 8-án délelőtt.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

Ő a cég formaruhájába öltözött, magát sofőrnek adva ki, aki a megbeszéltek szerint a vállalkozás egyik teherautójával és nem mellesleg 300 ezer forinttal érkezett a budakalászi találkára.

Tettenérésre dolgoztunk, megvártuk, amíg a diszkréten megjelölt bankjegyek gazdát cserélnek. Ennek megtörténtét a cégvezető baseballsapkájának megfordításával jelezte,

ez a mozdulat a rekkenő hőségben nem volt feltűnő. Az operatív akcióhoz jelentős segítséget kaptunk az áruháztól, kiemelten a biztonsági szolgálattól. Magam a parkolóra irányított kamerák monitorszobájából figyeltem az eseményeket, innen jeleztem kollégáimnak az akció indulását. Nyomozóink jó előre megbeszélt pozíciókat vettek fel álruhában.

Ki bóklászó fedélnélkülinek álcázta magát, két tisztünk látszólag a parkoló aszfaltjának rendbehozatalán fáradozott piros munkásnadrágban, megint mások egy jellegtelen autóban lapultak startra készen.
Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

A lehetséges menekülési útvonalakat lezártuk, és egyszerre több irányból fogtuk körbe a tetteseket. A két férfi azonnal belátta, hogy kelepcébe került, és ellenállás nélkül alávetették magukat az intézkedésnek".

A megbilincselt B. Jánost és L. Zsoltot a Szentendrei Rendőrkapitányságra állították elő, ahol mindkettőjük ellen lopás bűntetté­nek megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A vizsgálat további szakaszában szabadlábon védekeznek.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×