eur:
394.42
usd:
370.56
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé az ügyészség az óbudai rablót

Az elkövető néhány héttel ezelőtt támadt rá az utcán a sértettre, akire egy valódinak látszó fegyvert szegezett, és azzal fenyegetve követelte a nála lévő készpénz átadását. A bíróság elsőfokon 6 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

A terhelt 2018. június 21-én délután a III. kerület, Miklós utcában egy parkolóban odalépett a sértetthez, aki a feleségével együtt éppen beszállni készült a gépkocsijukba. A vádlott ekkor egy valódinak látszó fegyvert szegezett a másik férfira, majd felszólította őt a nála lévő készpénz átadására. A sértett a felszólításnak nem tett eleget, hanem segítségért kiáltott, amitől a támadó megrémült és elmenekült a helyszínről.

A nyomozás eredményeként a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség az elkövetőt fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt gyorsított eljárásban - a gyanúsítotti kihallgatástól számított egy hónapon belül - bíróság elé állította.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság megállapította a vádlott bűnösségét, és ezért őt 6 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, és 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A bíróság ügyészi indítványra a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

Az ítélet nem jogerős.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×