INFORÁDIÓ
2021. március 9. kedd
Fanni, Franciska

debreceni törvényszék

ítélet

autólopás

Fegyverrel vetettek véget a rendőrök az autós üldözésnek Debrecennél

Infostart / MTI

Négy év fegyházra ítélték a rendőrök elől terepjáróval menekülő férfit.

Négy év fegyházra ítélte a Debreceni Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki terepjárón menekülve csaknem elsodorta az őt megállítani akaró intézkedő rendőrt - közölte a törvényszék sajtótitkára.

Veszprémyné Szajkó Márta hozzátette: a Debreceni Törvényszék jogerős ítéletében fegyház fokozatra változtatta az első fokon kiszabott négy év börtönbüntetést, és Cs. Norbert vádlottat emellett - a korábban kiszabott két év helyett - négy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A tényállás szerint Cs. Norbert 2016. június elsején terepjárót lopott egy hajdúszoboszlói ház udvaráról. A hajdúszováti körzeti megbízott másnap figyelt fel a Hajdúszovátról Debrecen felé tartó járműre. Értesítette hajdúszoboszlói rendőröket, aki próbálták megállítani az autóst, de ő figyelmen kívül hagyott minden jelzést és továbbszáguldott.

Három autó hét rendőrrel hat kilométeren át üldözte szirénázva Cs. Norbertet. A férfi hirtelen bekanyarodott a gabonával bevetett szántóföldre, megtett egy kört, majd visszahajtott a kövesútra és folytatta ámokfutását.

Amíg a vádlott a vetésben járt, az egyik rendőrautó megállt az úton. Az autóból kiszálló rendőrzászlós megállásra szólította fel a közeledő vádlottat, aki azonban veszélyesen megközelítette a gépkocsi mellett álló rendőrt. A zászlós egy lépést hátralépett, ezért nem sérült meg.

A vádlott olyannyira közel haladt el, hogy a visszapillantó tükörrel elsodorhatta volna a sértettet. Miközben Cs. Norbert elszáguldott a rendőr mellett, a zászlós pisztollyal belelőtt a terepjáró jobb első kerekébe. A kerék engedni kezdett, a vádlott nem sokkal később egy árokban landolt, de megúszta sérülés nélkül.

Hutkai Mariann tanácselnök a határozat indokolásakor kiemelte: a vádlottnak azt a védekezését, hogy öt méter távolságot tartott a sértettől, a vallomások, a helyszíni szemle, az igazságügyi szakértői vélemény és videofelvétel is cáfolta. A Debreceni Járásbíróság első fokon helyesen állapította meg, hogy ha a sértett nem lép hátra, akkor a vádlott a visszapillantóval elsodorta volna - indokolta a jogerős döntést a törvényszéki bíró.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018