eur:
392.95
usd:
367.92
bux:
67150.97
2024. április 26. péntek Ervin
Veronai baleset: menekülnek a buszos cég tulajdonosai

Veronai baleset: menekülnek a buszos cég tulajdonosai

Nyílt levelet írt a veronai buszbalesetben érintett egyik szülő, és többek között azt állítja, az olasz hatóságok szerint volt póttank a Verona közelében kiégett buszban, az üzemeltető cégből pedig a tragédia óta kiszálltak az addigi tulajdonosai, és az ügyvezető édesanyja lett a többségi tulajdonos.

A januárban 17 ember életét követelő veronai buszbalesetben érintett szülők nyílt levelet tettek közzé a Facebookon, amelyben több érdekes észrevételt is tesznek. Az egyik, hogy a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóit szállító autóbuszban

az olaszországi baleseti jegyzőkönyv szerint szabálytalanul elhelyezett póttank volt beépítve,

és ezek a póttankok a busztársaság telephelyén tartott vizsgálat során is bebizonyosodtak, a további buszokon is megtalálták őket.

Ez az információ a baleset után nem sokkal megjelent a sajtóban, de a buszt üzemeltető Pizolit Kft. ügyvezetője, Czakó Tibor tagadta, hogy ilyen, utólagos berendezéssel szerelték volna fel a járművet.

A szülők azt is kifogásolják, hogy a busztársaság azóta is működhet, a nyomozóhatóságnak nincs hatásköre a tevékenység korlátozására vagy megszüntetésére, a működési engedélyt kiadó Nemzeti Közlekedési Hatóság pedig eddig nem is vizsgálta a céget. A szülők azonban azt követelik,

a hatóság azonnal hatállyal függessze fel a Pizolit Kft. személyszállítási engedélyét.

A nyílt levélben szerepel az is, hogy "a balesetben vétkes busztársaság – a felfüggesztés elmaradása miatt - megkezdte a vagyona kimentését, a felelősség el- és áthárítását". A szülők szerint a cégből távoztak a korábbi tulajdonosok, és ma már Czakó Tibor ügyvezető 71 éves édesanyja a többségi tulajdonos, míg a kisebbségi tulajdonos egy romániai férfi. Most attól tartanak az áldozatok hozzátartozói, hogy mire a büntetőjogi és polgári jogi eljárások a végükre érnek, a busztársaságnak nyoma sem marad. 

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Uniós szintű ellenintézkedéseket javasolnak a kínai „Övezet és Út” kezdeményezéssel (BRI), valamint Oroszország terjeszkedésével szemben. Az Európai Bizottság számára készült jelentés szerint Kína a BRI révén növeli gazdasági és geopolitikai befolyását, valamint azt szorgalmazzák, hogy az EU-nak aktívabb és stratégiai megközelítést kell alkalmaznia nemzetközi partnerségeit illetően, ha diverzifikálni akarja ellátási láncait és kezelni akarja az olyan kihívásokat, mint a klímaválság által kiváltott migráció. A szerencse az, hogy az EU még nem veszítette el teljesen a titkos gazdasági háborút, ráadásul több pénzt sem kell elköltenie, csak uniós szintű összefogásra van szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×