INFORÁDIÓ 
2020. július 15. szerda
Henrik, Roland

budapest

mentő

ügyészség

támadás

ítélet

Elítélték a mentőápolóra támadó ittas nőt

InfoRádió

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy 37 éves nőt, aki pár nappal ezelőtt az őt ellátni próbáló mentőápolóra támadt. A bíróság letöltendő fegyházbüntetésre ítélte.

Egy nő szombaton ittas állapotban a XIII. kerület, Árpád híd metróaluljárójában asztmás roham miatt kihívta a mentőket. A helyszínre érkező mentőápolók a terheltet a mentőautóhoz kísérték és – a szükséges vizsgálatok elvégzése érdekében – a mentőautóba ültették. A nő ekkor váratlanul agresszív lett, szidalmazni kezdte az őt ellátni próbáló szakápolókat, majd mindkét kezével ráfogott az egyik mentőápoló kabátjának gallérjára, és több alkalommal megrángatta őt.

A másik szakápoló a kolléganője segítségére sietett, majd ezután értesítették a rendőröket.

A rendőrség gyors munkája eredményeként a kerületi ügyészség az elkövetőt még az őrizet tartama alatt, 72 órán belül bíróság elé állította.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és ezért őt 2 év 6 hónap végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélte, egyúttal megállapította, hogy a büntetett előéletű, többszörös visszaeső elkövetőnek minősülő nő feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet nem jogerős. A bíróság ügyészi indítványra a másodfokú eljárás befejezéséig elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018