eur:
389.51
usd:
361.86
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Váratlan fordulat a Teréz körúti robbantás ügyében

Három nap után elhallgatott a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László, a merénylet okáról nem hajlandó beszélni. A kihallgatását csak március 8-án kísérlek meg újra a nyomozók.

Váratlan fordulat történt a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF), ahol az eddig három napon keresztül folyékonyan valló P. László mindössze három kérdésre válaszolt, majd ahelyett, hogy elárulta volna, miért támadt tavaly szeptember 24-én a saját készítésű pokolgépével két rendőrre, inkább bezárkózott – írja a Magyar Idők.

Szerdán egy régebbi szakvéleménnyel kapcsolatban tettek fel három kérdést, amit még megválaszolt, majd közölte: egyelőre nem akar többet mondani. A jövőre nézve azonban nem zárkózott el a kérdésektől – mondta el Brunner Tamás, a gyanúsított védője.

Kiderült, hogy P. László részletgazdag beismerő vallomása mellett a mobiltelefonjának tartalma, a híváslisták elemzése és tanúk is bizonyítják, hogy ő robbantott, és sebesített meg életveszélyesen, illetve súlyosan két fiatal rendőrt. Tanú lehet például az a férfi, akinek a robbantó véletlenül nekiment a merénylet helyszínéhez közeli utcában, egy szálloda előtt. A férfi közelről látta a robbantó arcát, és vélhetően sikeresen ki is választotta több szereplő közül P. Lászlót a felismertetés során.

A mobiltelefon cellainformációi alapján pedig pontosan felmérhették a nyomozó ügyészek, hogy a tettes mikor, milyen útvonalon járva tartott terepszemlét, és hogy a merénylet időpontjában valóban ott volt a tetthelyen. Az okostelefon memóriájában megtalálhatták például a pokolgéphez használt robbanóanyag összetételének leírását. Ezenkívül olyan, térfigyelő kamerákkal készített felvételek is vannak a nyomozók birtokában, amelyeket nem mutattak be a nyilvánosság előtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×