eur:
389.68
usd:
362.13
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kevés a beismerő vallomás a Teréz körúti robbantó elítéléséhez

A beismerő vallomás nem elég a bíróságon a bűnösség kimondásához, újabb bizonyítékokat, illetve tanúkat kell felkutatnia a nyomozóhatóságnak a Teréz körúti robbantó, P. László ügyében.

Hiába ismerte be P. László, hogy ő robbantott 2016. szeptember 24-én este a fővárosi Teréz körúton,

vallomása önmagában nem elegendő a bíróságon,

hogy kimondják a bűnösségét; a gyanúsított beismerő vallomását egyéb bizonyítékokkal is alá kell támasztania a Központi Nyomozó Főügyészségnek (KNYF) - írja a Magyar Idők.

Első lépésként a nyomozó ügyészek összevetik P. László egyébként részletgazdag beismerő vallomását a már rendelkezésre álló tárgyi bizonyítékokkal, tanúvallomásokkal, valamint a vallomásáig még nem ismert részletekre bizonyítékokat kell beszerezni. Minderre azért van szükség, hogy a vád a beismerő vallomás esetleges visszavonása után is megálljon majd a bíróságon, illetve a büntetőeljárásról szóló törvény is ezt írja elő.

P. László három nap alatt tett vallomásában több újdonság is volt a nyomozó hatóság számára. A gyanúsított például megnevezte,

hol szerezte be a saját maga készítette robbanóanyag alkotóelemeit.

P. László vallomása életszerű, ám ennek ellenére a KNYF-nek bizonyítania kell, hogy valóban a fiatalember hozta működésbe a pokolgépét. Az kevés, hogy a gyanúsított állítja, ő volt az. 

Ugyanakkor lényeges, hogy kiderüljön, P. László miért támadt a két, állítása szerint még csak nem is ismert rendőrre. Az ugyanis nem tisztázott még, hogy valóban nem volt-e társa a gyanúsítottnak a bűncselekmény bármelyik szakaszában, bár ő eddig nem beszélt társról. Kérdés továbbá, miből volt egymillió forintja, amiből a robbanószer kikísérletezésében is használt présházat vásárolta, hiszen szülei állítólag nem adtak neki, és nem volt állandó jövedelme sem.

Ezekre a kérdésekre várják egyebek mellett a választ P. Lászlótól a nyomozó ügyészek, akik szerdán folytatják a férfi kihallgatását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×