INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

zugló

önkormányzat

támadás

Négy évet kell fegyházban töltenie a zuglói rendészekre támadó férfinak

InfoRádió / MTI

Gyorsított eljárásban két év letöltendő szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki január 18-án megtámadta a Zuglói Önkormányzati Rendészet járőreit, de mivel már hasonló bűncselekmény miatt folyt ellene büntetőeljárás, összesen négy évet kell rács mögött töltenie - közölte a zuglói önkormányzat csütörtökön az MTI-vel.

Az önkormányzat közleménye szerint egy hónap alatt ez volt a második olyan eset Zuglóban, amikor a kerületi járőröket munkájuk közben érte atrocitás.

Felidézték: a zuglói rendészektől járókelők kértek segítséget január 18-án azért, mert a Laky Adolf úti villamosmegállónál egy férfi belekötött a várakozókba. A férfi a járőrökkel szemben is fenyegetően lépett fel, késeléssel fenyegetőzött. Az egyik járőrt meg is lökte, majd elindult a villamosmegállótól a közeli gyógyszertár felé, ahová a rendészek autóval követték. A férfi visszafordult, odament a leparkoló autóhoz, majd az egyik járőrt megrúgta, a másikat pedig megpróbálta megütni, de a rendészeknek sikerült lefogniuk és átadniuk őt a kiérkező rendőrségnek.

Hikáde Bea az önkormányzat sajtófőnöke az MTI érdeklődésére válaszolva elmondta: a férfit az eset után két nappal lefolytatott gyorsított eljárásban két év letöltendő szabadságvesztésre ítélték hivatalos személy sérelmére elkövetett erőszak miatt, de mivel már hasonló bűncselekmény miatt folyt ellene büntetőeljárás, összesen négy év, fegyházban letöltendő büntetést kapott.

Az önkormányzat kitért arra, hogy a rendészeket tavaly decemberben is támadás érte, amikor a Kacsóh Pongrác úton tetten értek egy férfit, aki illegálisan akarta lerakni az építkezéséből származó sittet a szelektív gyűjtőszigetnél.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018