eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Koránt kaptak a magyar rendőrök

Még azelőtt elfogták a két angol férfit Lőkösházán, hogy kiadták volna ellenük az európai elfogatóparancsot. Egyiküknél volt ugyan egy angol vezetői engedély, a másiknál azonban még az sem - mindössze egy Koránt adott át a rendőröknek. Előállították őket - írja a police.hu.

Lőkösháza vasúti határátkelőhelyen a Bukarestbe tartó Ister nemzetközi gyorsvonat utasai közül november 14-én két együtt utazó férfi nem tudta igazolni magyarországi tartózkodásának jogszerűségét, és állampolgárságát a békési rendőröknek. Egyiküknél volt ugyan egy angol vezetői engedély, a másiknál azonban még az sem - mindössze egy Koránt adott át a rendőröknek. Előállították őket.

A határrendészeti kirendeltségen kiderült, az angol jogosítvány valódi, tényleg a 44 éves K. Simon Jonathan brit állampolgáré. Útitársát bemondott személyi adatai alapján a brit konzuli ügyelet nem tudta angol állampolgárként azonosítani. Mindketten kiutasítást előkészítő őrizetbe kerültek. Az idegenrendészeti eljárás során az addig azonosítatlan férfi közölte valódi nevét: B. Trevor, szintén brit állampolgár, és 40 éves.

Ügyükben november 17-én 16 óra körül történt változás: a schengeni körözési rendszerben megjelent mindkettőjük európai elfogatóparancsa. A két férfi nem jelezte az angol hatóságoknak, hogy elhagyják Angliát, pedig erre bírósági ítélet kötelezte őket. Korábban ugyanis terrorcselekmény-finanszírozása miatt egy alkalommal másfél évet, egy másik alkalommal három és fél évet töltöttek börtönben, 2009-ben szabadultak, és az ítélet szerint a szabadulásukat követő tíz évig csak az angol hatóságok engedélyével hagyhatták volna el Angliát.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×